Persialainen rakkauskakku

Mehevä ja näyttävä kahvikakku, joka kostutetaan appelsiinisiirapilla ja koristellaan näyttäväksi esimerkiksi pistaasipähkinöillä ja kuivatuilla ruusun terälehdillä.

10 annosta

Valmistusohje

4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
3 dl turkkilaista jogurttia
2 dl mannasuurimoita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria

Siirappi:
1 appelsiini
1 dl vettä
1 dl sokeria
(2 rkl ruusuvettä)
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1,5 rkl appelsiinin tai sitruunan mehua

Koristeluun:
pilkottuja pistaasipähkinöitä, kuivattuja ruusun terälehtiä, syötäviä kukkia tai pakastekuivattuja marjoja.

  1. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja jogurtti ja sekoista tasaiseksi. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa ja lisää erissä vaahtoon. Sekoita taikina kevyesti nostellen tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohja- tai kakkuvuokaan (ø 20–24 cm). Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
  3. Valmista siirappi kakun paistuessa. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Säästä 1,5 rkl mehua kuorrutteeseen. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes siirappi on paksuuntunut.
  4. Sivele siirappi lämpimän kakun pinnalle.
  5. Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeriin mehu. Kuorruta kakku ja koristele halutessasi.

 

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.46 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 555 kcal/annos
  • Rasva 29.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Proteiini 9.5 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 62.7 g
  • Sokerit 40.7 g
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Natrium 163.2 mg
  • Kalsium 209.2 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 12 mg