Valmistusohje

Pohja:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 kananmuna
1/2 dl ruokaöljyä tai juoksevaa margariinia

Täyte:
1 prk (200 g) maitorahkaa
1 kananmuna
noin 1 dl sokeria
1 dl maitoa
1 prk säilykepersikoita

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään kulhossa.
  2. Lisää kevytkerma, kananmuna ja öljy nopeasti sekoittaen.
  3. Levitä taikina voideltuun, pyöreään piirakkavuokaan, halkaisija noin 30 cm.
  4. Valmista täyte. Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.
  5. Valuta ja viipaloi persikat. Laita persikkaviipaleet taikinan pinnalle.
  6. Kaada rahkaseos niiden päälle.
  7. Paista 200°C:ssa 20-30 minuuttia.

    Tarjoa hyvin jäähtyneenä.

Vinkki!
Persikoiden sijasta voi käyttää myös muita hedelmiä tai marjoja esim. aprikoosia tai vadelmia.

Ainesosat

  • 1 dl
    Sokeri
  • 3 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 dl
    Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1/2 dl
    Rasvaseos, juokseva, 80%, keskiarvo
  • 200 g
    Rahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 235 g
    Persikkasäilyke, sokeriliemessä
  • 2 tl
    Vanilliinisokeri
  • 1 dl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 237 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.9 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 146.4 mg
  • Natrium 245.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 19.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.5 g
  • Proteiini 5.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Rasva 9.1 g
Jaa sivu