Ainesosat

  • 820 g
    Persikkasäilyke, sokeriliemessä
  • 1/2 dl
    Sitruunamehu
  • 6 g
    Liivate
  • 2 dl
    Kerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu
  • 250 g
    Rahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
  • 3 rkl
    Sokeri
  • 4 rkl
    Vaahterasiirappi
  • 32 lehtiä
    Minttu, tuore
  • 2 tl
    Vanilliinisokeri
  • 1/6 dl
    Sitruunamehu
  • 4 g
    Liivate

Reseptin ravintosisältö

Energia 230 kcal/annos
  • C-vitamiini 6.9 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 67.8 mg
  • Natrium 40.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Sokerit 28.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.4 g
  • Proteiini 5.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
  • Rasva 9.6 g

Valmistusohje

Persikkahyytelö:
1 tlk (820 g) säilykepersikoita
(sokeria)
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä

Rahkahyytelö:
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 tlk (250 g) maitorahkaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunanmehua
2 liivatelehteä

Lisäksi:
vaahterasiirappia
sitruunamelissaa

  1. Upota persikka- ja rahkahyytelöiden liivatteet pehmenemään kylmään veteen omiin astioihinsa.
  2. Valmista persikkahyytelö. Soseuta valutetut persikat sauvasekoittimella. (Mausta sokerilla).
  3. Kuumenna sitruunamehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne mehuun.
  4. Kaada liivateseos persikkasoseeseen ohuena nauhana.
  5. Valmista rahkahyytelö. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  6. Lisää joukkoon rahka, sokeri ja vanilliinisokeri.
  7. Kummenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne mehuun.
  8. Kaada hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen.
  9. Lusikoi rahka- ja persikkahyytelöä kerroksittain annosmaljoihin.
  10. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
  11. Koristele vaahterasiirapilla ja sitruunamelissalla.
  • Saat jälkiruoasta laktoosittoman valitsemalla laktoosittomat maitotuotteet.
Jaa sivu