Ainesosat

  • 640 g
    Punajuuri
  • 1/2 dl
    Oliiviöljy
  • 2 rkl
    Hunaja
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 250 g
    Lehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso
  • 100 g
    Rucola
  • 240 g
    Sharon, kaki, persimon
  • 1 dl
    Pinjansiemen, kuivattu
  • 200 g
    Juusto, vuohenjuusto, chèvre, rasvaa 30%, vuohenmaito
  • 1/2 dl
    Täysmehu, appelsiinitäysmehu
  • 3.5 g
    Valkosipuli
  • 2 tl
    Sokeri
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 dl
    Balsamiviinietikka

Reseptin ravintosisältö

Energia 302 kcal/annos
  • C-vitamiini 16.3 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • Kalsium 132.7 mg
  • Natrium 756.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Sokerit 19.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
  • Proteiini 8.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.5 g
  • Rasva 20.2 g

Valmistusohje

8 punajuurta
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

2 rasiaa vuonankaalia
2 ruukkua viinisuolaheinää
3 persimonia
1 dl pinjansiemeniä
200 g vuohenjuustoa tai homejuustoa

kastike:
1 dl balsamietikkaa
½ dl vastapuristettua appelsiinimehua
1 valkosipulinkynsi
2 tl sokeria
1 tl suolaa

  1. Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Laita lohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta lohkot oliiviöljyllä, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Paahda  uunissa 220°C:ssa napakan pehmeiksi, noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Huuhtele ja kuivaa vuonankaali ja viinisuolaheinän lehdet. Poista persimonien kannat ja leikkaa jokaisesta kahdeksan tasakokoisra lohkoa. Paista lohkoihin kauniit pinnat kevyesti öljytyllä pannulla, noin minuutin verran puoleltaan. Anna jäähtyä.
  3. Paahda pinjansiemeniä varovasti kuivalla pannulla.
  4. Kokoa salaatti vadille. Laita vuonankaali alimmaiseksi ja asettele punajuuret, persimonlohkot ja viinisuolaheinän lehdet kauniisti vuonankaalin päälle. Leikkaa lopuksi päälle vuohenjuustosiivuja tai murenna päälle homejuustoa. Ripottele salaatin päälle paahdetut pinjansiemenet.
  5. Valmista kastike. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa. Pirskottele kastiketta salaatin päälle ja laita loput kulhoon tarjolle.
Jaa sivu