Persimon-punajuurisalaatti

G
8 annosta

Valmistusohje

8 punajuurta
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

2 rasiaa vuonankaalia
2 ruukkua viinisuolaheinää
3 persimonia
1 dl pinjansiemeniä
200 g vuohenjuustoa tai homejuustoa

kastike:
1 dl balsamietikkaa
½ dl vastapuristettua appelsiinimehua
1 valkosipulinkynsi
2 tl sokeria
1 tl suolaa

  1. Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Laita lohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Mausta lohkot oliiviöljyllä, hunajalla, suolalla ja pippurilla.
  3. Paahda uunissa 220°C:ssa napakan pehmeiksi, noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Huuhtele ja kuivaa vuonankaali ja viinisuolaheinän lehdet.
  5. Poista persimonien kannat ja leikkaa jokaisesta kahdeksan tasakokoista lohkoa.
  6. Paista lohkoihin kauniit pinnat kevyesti öljytyllä pannulla, noin minuutin verran puoleltaan. Anna jäähtyä.
  7. Paahda pinjansiemeniä varovasti kuivalla pannulla.
  8. Kokoa salaatti vadille. Laita vuonankaali alimmaiseksi ja asettele punajuuret, persimonlohkot ja viinisuolaheinän lehdet kauniisti vuonankaalin päälle.
  9. Leikkaa lopuksi päälle vuohenjuustosiivuja tai murenna päälle homejuustoa.
  10. Ripottele salaatin päälle paahdetut pinjansiemenet.
  11. Valmista kastike. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.
    Pirskottele kastiketta salaatin päälle ja laita loput kulhoon tarjolle.
Hiilijalanjälki
0.8 kg CO2 ekv
  • Energia 302 kcal/annos
  • Rasva 20.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.5 g
  • Proteiini 8.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
  • Sokerit 19.1 g
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Natrium 756.7 mg
  • Kalsium 132.7 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • C-vitamiini 16.3 mg