Ainesosat

  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 50 g
    Hiiva
  • 1 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 tl
    Sokeri
  • 200 g
    Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton
  • 2 pieni annos (100.0 g)
    Banaani, kuorittu
  • 15 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 75 g
    Voi

Reseptin ravintosisältö

Energia 1119 kcal/annos
  • C-vitamiini 9.6 mg
  • Rauta 3.8 mg
  • Kalsium 194.1 mg
  • Natrium 1046.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 10.8 g
  • Sokerit 16.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 207.7 g
  • Proteiini 31.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.7 g
  • Rasva 20.6 g

Valmistusohje

2-3 leipää

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1–2 tl suolaa
2 tl sokeria
3 ( 200 g ) kypsää perunaa
2 banaania
noin 15 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
75 g voita

  1. Liuota hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää soseutetut perunat ja banaanit.
  3. Alusta jauhot ja pehmeä voi taikinaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
  4. Leivo taikinasta kaksi tai kolme pyöreää leipää. Anna niiden nousta leivinliinalla peitettyinä.
  5. Pistele kohonneet leivät ja leikkaa pintaan ristiviillot. Ripottele pinnalle jauhoja.
  6. Paista 200°C:ssa noin 30 minuuttia.
Jaa sivu