Valmistusohje

4 leipää

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1–2 tl suolaa
2 tl sokeria
3 ( 200 g ) kypsää perunaa
2 banaania
noin 15 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
75 g voita

  1. Liuota hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää soseutetut perunat ja banaanit.
  3. Alusta jauhot ja pehmeä voi taikinaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
  4. Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää. Anna niiden nousta leivinliinalla peitettyinä.
  5. Pistele kohonneet leivät ja leikkaa pintaan ristiviillot. Ripottele pinnalle jauhoja.
  6. Paista 200°C:ssa noin 30 minuuttia.

Ainesosat

  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 50 g
    Hiiva
  • 1 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 tl
    Sokeri
  • 200 g
    Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton
  • 2 pieni annos (100.0 g)
    Banaani, kuorittu
  • 15 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 75 g
    Voi

Reseptin ravintosisältö

Energia 59 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.5 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 10.4 mg
  • Natrium 55.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 0.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.1 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Rasva 1.1 g
Jaa sivu