Peruna-juustokeitto

4 annosta
    Avainsanat:

Valmistusohje

1-2 purjoa
4-5 perunaa
n. 1 1/4 litraa vettä
2 kasvisliemikuutiota
yrttisuolaa
valkopippuria
persiljaa ja /tai muita maustevihanneksia
kermaa

  1. Kuori ja lohko perunat.
  2. Huuhtele halkaistu purjo huolellisesti ja paloittele se.
  3. Lisää liemikuutiot, peruna ja purjo keitinveteen ja keitä kypsäksi.
  4. Soseuta ja mausta.
Hiilijalanjälki
0.52 kg CO2 ekv
  • Energia 160 kcal/annos
  • Rasva 8.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.5 g
  • Proteiini 4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
  • Sokerit 3.1 g
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Natrium 1423.6 mg
  • Kalsium 61.7 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 21.5 mg