Avainsanat:

Ainesosat

  • 180 g
    Purjosipuli
  • 270 g
    Peruna, kuorittu
  • 13 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 kpl
    Kasvisliemikuutio
  • 1 tl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 3 rkl
    Persilja
  • 2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 160 kcal/annos
  • C-vitamiini 21.5 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 61.7 mg
  • Natrium 1423.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 3.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
  • Proteiini 4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.5 g
  • Rasva 8.9 g

Valmistusohje

1-2 purjoa
4-5 perunaa
n. 1 1/4 litraa vettä
2 kasvisliemikuutiota
yrttisuolaa
valkopippuria
persiljaa ja /tai muita maustevihanneksia
kermaa

  1. Kuori ja lohko perunat.
  2. Huuhtele halkaistu purjo huolellisesti ja paloittele se.
  3. Lisää liemikuutiot, peruna ja purjo keitinveteen ja keitä kypsäksi.
  4. Soseuta ja mausta.

 

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu