Peruna-kesäkurpitsaröstit ja jogurttikastike

G

Valmistusohje

3 isoa kiinteää perunaa
1 pieni kesäkurpitsa
2 munaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattuja yrttejä
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria

paistamiseen: öljyä

  1. Raasta perunat ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
    Jos raaste on kovin vetistä, valuta sitä siivilässä.
  2. Sekoita raasteen joukkoon munat, hienonnettu valkosipuli ja mausteet.
    Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Paista röstit pannulla keskilämmöllä n. 3 minuuttia/puoli, kunnes peruna on kypsää.
    Painele röstejä kevyesti paistamisen aikana, jotta ne hiukan tiivistyvät.

    Tarjoa raikkaan jogurttikastikkeen kera.

Jogurttikastike
2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
½ dl hienonnettua tuoretta minttua tai muita yrttejä
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria

  1. Hienonna yrtit ja purista sitruunasta mehu.
  2. Sekoita ainekset kulhossa sekaisin ja anna maustua hetki kylmässä.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!