Valmistusohje

800 g perunoita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 dl juustoraastetta
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
300 g lenkkimakkaraa
4 pientä tomaattia
1/2 tl sitruunapippuria
1 tl oreganoa
1 dl juustoraastetta

  1. Kuori ja viipaloi perunat.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Lado perunat suurehkoon voideltuun uunivuokaan ja ripottele väliin hienonnetut sipulit ja juustoraaste.
  4. Kiehauta vesi ja liuota lihaliemikuutio veteen. Valuta liemi perunoiden päälle.
  5. Kypsennä paistosta 225°C:ssa runsas puoli tuntia.
  6. Leikkaa makkarat ja tomaatit viipaleiksi ja asettele puolikypsien perunoiden päälle vuorotellen riveihin.
  7. Ripottele pinnalle mausteet ja juustoraaste.
  8. Kypsennä paistosta vielä 15-20 minuuttia.

Ainesosat

  • 800 g
    Peruna, kuorittu
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 3.5 g
    Valkosipuli
  • 3 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 300 g
    Lenkkimakkara, tuotekeskiarvo
  • 4 pieni annos (40.0 g)
    Tomaatti
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 tl
    Oregano, kuivattu
  • 40 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 40 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 1 kpl
    Kanaliemikuutio, sisältää vehnää

Reseptin ravintosisältö

Energia 424 kcal/annos
  • Rasva 20.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.3 g
  • Proteiini 17.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 46.1 g
  • Sokerit 3.9 g
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Natrium 1134.1 mg
  • Kalsium 229.5 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • C-vitamiini 27.4 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu