Peruna-makkarapaistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/Peruna-makkarapaistos1.jpg
Peruna-makkarapaistos
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Liha
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
800 g perunoita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 dl juustoraastetta
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
300 g lenkkimakkaraa
4 pientä tomaattia
1/2 tl sitruunapippuria
1 tl oreganoa
1 dl juustoraastetta
- Kuori ja viipaloi perunat.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Lado perunat suurehkoon voideltuun uunivuokaan ja ripottele väliin hienonnetut sipulit ja juustoraaste.
- Kiehauta vesi ja liuota lihaliemikuutio veteen. Valuta liemi perunoiden päälle.
- Kypsennä paistosta 225°C:ssa runsas puoli tuntia.
- Leikkaa makkarat ja tomaatit viipaleiksi ja asettele puolikypsien perunoiden päälle vuorotellen riveihin.
- Ripottele pinnalle mausteet ja juustoraaste.
- Kypsennä paistosta vielä 15-20 minuuttia.
1.52 kg CO2 ekv
- Energia 424 kcal/annos
- Rasva 20.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.3 g
- Proteiini 17.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 46.1 g
- Sokerit 3.9 g
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Natrium 1134.1 mg
- Kalsium 229.5 mg
- Rauta 2.3 mg
- C-vitamiini 27.4 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
800 gPeruna, kuorittu
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
3.5 gValkosipuli
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
300 gLenkkimakkara, tuotekeskiarvo
-
4 pieni annos (40.0 g)Tomaatti
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlOregano, kuivattu
-
40 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
40 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
1 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää