Ainesosat

  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 4 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 1 tl
    Mausteet, timjami, kuivattu
  • 2 dl
    Jauho, grahamjauho
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 160 g
    Peruna, kuorittu
  • 2 pieni annos (40.0 g)
    Punajuuri
  • 80 g
    Voi

Reseptin ravintosisältö

Energia 172 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.2 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 201.4 mg
  • Natrium 616.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Sokerit 3.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.8 g
  • Proteiini 5.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Rasva 10.4 g

Valmistusohje

8–10 kpl

3 munaa
4 dl maitoa
1 ½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
timjamia
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 pientä perunaa
2 pientä punajuurta
75–100 g sulatettua voita tai margariinia

  1. Riko munat kulhoon ja sekoita munien rakenne rikki.
  2. Lisää maito, suola, mausteet ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
  3. Anna turvota noin puoli tuntia.
  4. Raasta raa’at perunat ja punajuuret hienoksi raasteeksi ja lisää taikinaan sulan rasvan kanssa.
  5. Paista taikinasta vohveleita.

    Tarjoa lisänä mätiä ja ranskankermaa, joka on maustettu suolalla, sokerilla ja sinapilla.
Jaa sivu