Peruna-sieniröstit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_2471.jpg
Peruna-sieniröstit
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Sienet
Valmistusohje
1 dl (kuivattuja) mustia torvisieniä tai suppilovahveroita
500 g perunoita
1 iso sipuli
2 kananmunaa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
öljyä paistamiseen
- Jos käytät kuivattuja sieniä, liota sieniä vedessä vähintään 30 minuuttia ja valuta hyvin.
- Kuori ja raasta perunat, anna enimmän veden valua raasteesta pois.
- Hienonna sipuli ja pilko sienet.
- Sekoita kulhossa perunan, sipulin ja sienien sekaan kananmunat, suola ja pippuri.
- Kuumenna öljy paistinpannulla.
- Lusikoi röstiseosta pannulle ja litistä massaa hieman lastalla reilun sentin paksuiseksi.
- Paista rapeaksi miedolla lämmöllä 3-4 minuuttia per puoli.
- Kypsennä vielä hetki tarvittaessa uunissa tai pidä lämpimässä odottamassa tarjoilua.
Testattu Marttakeittiössä
0.53 kg CO2 ekv
- Energia 207 kcal/annos
- Rasva 10.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Proteiini 6.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.4 g
- Sokerit 2.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 617 mg
- Kalsium 33.8 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 15.6 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
40 gKantarelli
-
2 rklRypsiöljy
-
1/4 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 iso annos (100.0 g)Sipuli
-
500 gPeruna, kuorittu