Peruna-sieniröstit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_2471.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Sieniruoat
Valmistusohje
1 dl (kuivattuja) mustia torvisieniä tai suppilovahveroita
500 g perunoita
1 iso sipuli
2 kananmunaa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
öljyä paistamiseen
- Jos käytät kuivattuja sieniä, liota sieniä vedessä vähintään 30 minuuttia.
- Kuori ja raasta perunat.
- Hienonna sipuli ja pilko sienet.
- Sekoita kulhossa perunan, sipulin ja sienien sekaan kananmunat, suola ja pippuri.
- Kuumenna öljy paistinpannulla.
- Lusikoi röstiseosta pannulle ja litistä massaa hieman lastalla reilun sentin paksuiseksi.
- Paista rapeaksi 3-4 minuuttia per puoli.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 10.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Proteiini 6.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.4 g
- Sokerit 2.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 326.3 mg
- Kalsium 33.6 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 15.6 mg
Ainesosat
-
40 gKantarelli
-
2 rklRypsiöljy
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 iso annos (100.0 g)Sipuli
-
500 gPeruna, kuorittu
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus