Valmistusohje

1 dl (kuivattuja) mustia torvisieniä tai suppilovahveroita
500 g perunoita
1 iso sipuli
2 kananmunaa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
öljyä paistamiseen

  1. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota sieniä vedessä vähintään 30 minuuttia.
  2. Kuori ja raasta perunat.
  3. Hienonna sipuli ja pilko sienet.
  4. Sekoita kulhossa perunan, sipulin ja sienien sekaan kananmunat, suola ja pippuri.
  5. Kuumenna öljy paistinpannulla.
  6. Lusikoi röstiseosta pannulle ja litistä massaa hieman lastalla reilun sentin paksuiseksi.
  7. Paista rapeaksi 3-4 minuuttia per puoli.

Ainesosat

  • 500 g
    Peruna, kuorittu
  • 1 iso annos (100.0 g)
    Sipuli
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 40 g
    Kantarelli

Reseptin ravintosisältö

Energia 207 kcal/annos
  • C-vitamiini 15.6 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 33.6 mg
  • Natrium 326.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 2.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.4 g
  • Proteiini 6.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Rasva 10.2 g
Jaa sivu