Peruna-suklaakakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/09/suklaaperunakakku_MARTAT_PERUNA_H.jpg
Peruna-suklaakakku
Perunasta valmistuu niin laatikot, keitot kuin paistoksetkin. Ehkä hieman yllättäen, myös maistuvat kakut. Peruna soveltuu myös melkein kaikille, koska se on gluteeniton ruoka-aine.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Maidoton
Valmistusohje
200 g jauhoisia perunoita
200 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
200 g voita tai margariinia
4 keltuaista
3 rkl appelsiinimehua
60 g mantelijauhetta
5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauheseosta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
½ dl kahvijuomaa
4 valkuaista
- Kuori ja keitä perunat kypsiksi ja survo ne.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä hetken.
- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon.
- Sekoita joukkoon perunasurvos, sulatettu suklaa, appelsiinimehu,
keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. - Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja
kypsennä uunissa 175°C noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä, mutta vielä mehevä sisältä.
–
Jos haluat kuorruttaa kakun, valmista kuorrute paistamisen aikana.
Kuorrute:
50 g voita
1 tl appelsiininkuorta
½ tl kanelia
ripaus suolaa
½ dl kaakaojauhetta
3 ½ dl tomusokeria
½ dl maitoa
- Vatkaa voi, appelsiininkuori, kaneli, suola ja kaakaojauhe keskenään.
- Lisää tomusokeria ja maitoa vuorotellen, kunnes kuorrute on sopivan paksuista.