Avainsanat:

Valmistusohje

200 g jauhoisia perunoita
200 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
200 g voita tai margariinia
4 keltuaista
3 rkl appelsiinimehua
60 g mantelijauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
½ dl kahvijuomaa
4 valkuaista

  1. Kuori ja keitä perunat kypsiksi ja survo ne.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä hetken.
  3. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon.
  5. Sekoita joukkoon perunasurvos, sulatettu suklaa, appelsiinimehu,
    keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kahvi. Sekoita tasaiseksi.
  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen taikinaan.
  7. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja
    kypsennä uunissa 175°C noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä, mutta vielä mehevä sisältä.

    Jos haluat kuorruttaa kakun, valmista kuorrute paistamisen aikana.

Kuorrute:
50 g voita
1 tl appelsiininkuorta
½ tl kanelia
ripaus suolaa
½ dl kaakaojauhetta
3 ½ dl tomusokeria
½ dl maitoa

  1. Vatkaa voi, appelsiininkuori, kaneli, suola ja kaakaojauhe keskenään.
  2. Lisää tomusokeria ja maitoa vuorotellen, kunnes kuorrute on sopivan paksuista.

Kommentit (2)

  1. Minun kakusta tuli tosi tiivis, mutta maukas.Vatkasin valkuaisvaahdon ensiksi ja sitten tein taikinan . Vai missä vika! Ohjeessa ei ole kohotusaonetta?

    • Kiitos viestistä. Ohjeeseen ei kuulu kohotusainetta. Ongelma voi johtua valkuaisista ja niiden lisäämisestä taikinaan. Valkuaiset tulee vaahdottaa niin, että kulhon voi kääntää ylösalaisin ja vaahto pysyy kulhossa. Valkuaisvaahto nostellaan varovasti taikinan joukkoon esim. kahdella nuolijalla, jolloin vaahdosta ei lähde siihen vatkattu ilma, vaan tekee kakusta kuohkean. Kakku on aika kiinteä.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu