Peruna-suklaakakku

Perunasta valmistuu niin laatikot, keitot kuin paistoksetkin. Ehkä hieman yllättäen, myös maistuvat kakut. Peruna soveltuu myös melkein kaikille, koska se on gluteeniton ruoka-aine.

G

Valmistusohje

200 g jauhoisia perunoita
200 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
200 g voita tai margariinia
4 keltuaista
3 rkl appelsiinimehua
60 g mantelijauhetta
5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauheseosta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
½ dl kahvijuomaa
4 valkuaista

  1. Kuori ja keitä perunat kypsiksi ja survo ne.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä hetken.
  3. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon.
  5. Sekoita joukkoon perunasurvos, sulatettu suklaa, appelsiinimehu,
    keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kahvi. Sekoita tasaiseksi.
  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen taikinaan.
  7. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja
    kypsennä uunissa 175°C noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä, mutta vielä mehevä sisältä.

    Jos haluat kuorruttaa kakun, valmista kuorrute paistamisen aikana.

Kuorrute:
50 g voita
1 tl appelsiininkuorta
½ tl kanelia
ripaus suolaa
½ dl kaakaojauhetta
3 ½ dl tomusokeria
½ dl maitoa

  1. Vatkaa voi, appelsiininkuori, kaneli, suola ja kaakaojauhe keskenään.
  2. Lisää tomusokeria ja maitoa vuorotellen, kunnes kuorrute on sopivan paksuista.