Avainsanat:

Valmistusohje

600 g kiinteitä perunoita
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 vihreä chili
3 rkl rypsiöljyä
1 1/2 rkl mietoa currytahnaa
1 tl sokeria
3 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutiota
1 dl kermaa tai kookosmaitoa
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1/2 dl tuoretta, hienonnettua korianteria

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne parin sentin kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Hienonna sipulit ja chili.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota sipuleita ja chiliä hetki.
  4. Lisää perunakuutiot ja kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia.
  5. Lisää currytahna ja sokeri ja kuumenna.
  6. Lisää kasariin vesi ja murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Keitä hiljalleen, kunnes perunat ovat pehmenneet ja keitinliemi haihtunut vähiin.
  7. Lisää kerma tai kookosmaito ja sitruunamehu. Jatka keittämistä, kunnes liemi sakenee.

Mausta perunacurry suolalla ja pippurilla.
Lisää pinnalle hienonnettua korianteria.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu