Perunafocaccia

12 annosta

Valmistusohje

1 kookas jauhoinen peruna tai 2 dl muusia
25 g hiivaa
3 dl perunan keitinvettä tai vettä
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
5–6 dl vehnäjauhoja
pinnalle:
1 rs kirsikkatomaatteja
noin 2 dl kivettömiä mustia oliiveja
kuivattua rosmariinia
oliiviöljyä

  1. Kuori ja paloittele peruna. Keitä kypsäksi vähässä vedessä.
  2. Valuta vesi (talteen) ja soseuta peruna.
  3. Lisää perunan joukkoon kädenlämpöinen vesi ja hiiva.
  4. Lisää öljy ja suola ja vaivaa joukkoon jauhot.
  5. Sekoita kunnes taikina on tasaista ja jää melko pehmeäksi.
  6. Painele taikina öljyttyyn vuokaan (25 x 30 cm).
  7. Anna kohota lämpimässä paikassa 20-30 min.
  8. Halkaise kirsikkatomaatit.
  9. Kun taikina on kohonnut, painele kasvikset ja oliiviöljy taikinan pintaan.
  10. Ripota pintaan rosmariini ja ripaus suolaa.
  11. Paista 250 asteessa 15-20 min, kunnes leipä on kauniin ruskea.
  12. Paloittele ja tarjoa lämpimänä.

Vinkki! Voit laittaa pinnalle myös sipulia, paprikaa, tuoreita yrttejä. Katso Kukkafocaccia-video MartatTV:stä! 

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.14 kg CO2 ekv
  • Energia 185 kcal/annos
  • Rasva 8.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.7 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Natrium 84.9 mg
  • Kalsium 9.3 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 3 mg