Perunafocaccia
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/perunafocaccia_h.jpg
Perunafocaccia
Valmistusohje
1 kookas jauhoinen peruna tai 2 dl muusia
25 g hiivaa
3 dl perunan keitinvettä tai vettä
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
5–6 dl vehnäjauhoja
pinnalle:
1 rs kirsikkatomaatteja
noin 2 dl kivettömiä mustia oliiveja
kuivattua rosmariinia
oliiviöljyä
- Kuori ja paloittele peruna. Keitä kypsäksi vähässä vedessä.
- Valuta vesi (talteen) ja soseuta peruna.
- Lisää perunan joukkoon kädenlämpöinen vesi ja hiiva.
- Lisää öljy ja suola ja vaivaa joukkoon jauhot.
- Sekoita kunnes taikina on tasaista ja jää melko pehmeäksi.
- Painele taikina öljyttyyn vuokaan (25 x 30 cm).
- Anna kohota lämpimässä paikassa 20-30 min.
- Halkaise kirsikkatomaatit.
- Kun taikina on kohonnut, painele kasvikset ja oliiviöljy taikinan pintaan.
- Ripota pintaan rosmariini ja ripaus suolaa.
- Paista 250 asteessa 15-20 min, kunnes leipä on kauniin ruskea.
- Paloittele ja tarjoa lämpimänä.
Vinkki! Voit laittaa pinnalle myös sipulia, paprikaa, tuoreita yrttejä. Katso Kukkafocaccia-video MartatTV:stä!
Testattu Marttakeittiössä
0.14 kg CO2 ekv
- Energia 185 kcal/annos
- Rasva 8.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Proteiini 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.7 g
- Sokerit 0.7 g
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Natrium 84.9 mg
- Kalsium 9.3 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 3 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gOliivi, keskiarvo, punnittu kivineen, öljyssä, vihreä/musta
-
1 kplTomaatti
-
325 gJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
7 rklOliiviöljy
-
300 gVesi, vesijohtovesi
-
25 gHiiva
-
1 keskikokoinenPeruna, punainen, kuorineen