Perunafocaccia
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/perunafocaccia_h.jpg
Valmistusohje
1 kookas jauhoinen peruna tai 2 dl muusia
25 g hiivaa
3 dl perunan keitinvettä tai vettä
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
5–6 dl vehnäjauhoja
pinnalle:
1 rs kirsikkatomaatteja
noin 2 dl kivettömiä mustia oliiveja
kuivattua rosmariinia
oliiviöljyä
- Kuori ja paloittele peruna. Keitä kypsäksi vähässä vedessä.
- Valuta vesi (talteen) ja soseuta peruna.
- Lisää perunan joukkoon kädenlämpöinen vesi ja hiiva.
- Lisää öljy ja suola ja vaivaa joukkoon jauhot.
- Sekoita kunnes taikina on tasaista ja jää melko pehmeäksi.
- Painele taikina öljyttyyn vuokaan (25 x 30 cm).
- Anna kohota lämpimässä paikassa 20-30 min.
- Halkaise kirsikkatomaatit.
- Kun taikina on kohonnut, painele kasvikset ja oliiviöljy taikinan pintaan.
- Ripota pintaan rosmariini ja ripaus suolaa.
- Paista 250 asteessa 15-20 min, kunnes leipä on kauniin ruskea.
- Paloittele ja tarjoa lämpimänä.
Vinkki! Voit laittaa pinnalle myös sipulia, paprikaa, tuoreita yrttejä. Katso Kukkafocaccia-video MartatTV:stä!
Testattu Marttakeittiössä
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 10 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
- Proteiini 7.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 50.5 g
- Sokerit 0.5 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 457.6 mg
- Kalsium 24.1 mg
- Rauta 3.3 mg
- C-vitamiini 2.4 mg
Ainesosat
-
4 gRosmariini, kuivattu
-
1 cupOliivi, keskiarvo, kivetön, öljyssä, vihreä/musta
-
1 kplTomaatti
-
500 gVehnäjauho, valkoinen
-
5 gSuola, pöytäsuola
-
60 gOliiviöljy
-
300 gVesi, vesijohtovesi
-
25 gHiiva
-
1 kplPeruna, kuorittu