Perunagnocchit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_0350.jpg
Perunagnocchit
-
Avainsanat:
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
noin 40
½ kg perunoita
1 muna
1 ½ –2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
ripaus sokeria
keittämiseen:
1 ½ l vettä
2 tl suolaa
- Pese ja keitä perunat. Kuori ne mahdollisimman kuumina.
- Survo perunat perunapusertimella tai painelemalla kauhalla siivilän läpi. Anna survoksen jäähtyä.
- Sekoita survokseen muna, jauhoja ja mausteet.
- Muotoile seoksesta peukalon paksuisia tankoja. Annoksesta tulee noin 40 palaa.
- Pyöräytä palat pyöryköiksi, käytä jauhoja apuna. Paina pyöryköihin peukalolla kolo.
- Kiehauta vesi, lisää suola.
- Lisää perunakakut muutama kerrallaan kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes ne nousevat pintaan, noin kaksi minuuttia.
- Nosta ne reikäkauhalla pois vedestä.
–
Tarjoa perunakakut esimerkiksi tomaattikastikkeen tai pinaattikastikkeen kanssa tai oliiviöljyn, parmesaanin ja yrttien kera.
0.51 kg CO2 ekv
- Energia 217 kcal/annos
- C-vitamiini 12.5 mg
- Rauta 1.6 mg
- Kalsium 35.6 mg
- Natrium 1861.8 mg
- Kuitu, kokonais- 2.7 g
- Sokerit 1.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 44.1 g
- Proteiini 7.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Rasva 2.1 g
Pääraaka-aineet
-
500 gPeruna, kuorittu
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 3/4 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlSokeri
-
15 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 tlRuokasuola, jodioitu