Ainesosat

  • 500 g
    Peruna, kuorittu
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 3/4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Sokeri
  • 15 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 tl
    Ruokasuola, jodioitu

Reseptin ravintosisältö

Energia 217 kcal/annos
  • C-vitamiini 12.5 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 35.6 mg
  • Natrium 1861.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Sokerit 1.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 44.1 g
  • Proteiini 7.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Rasva 2.1 g

Valmistusohje

noin 40

½ kg perunoita
1 muna
1 ½ –2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
ripaus sokeria

keittämiseen:
1 ½ l vettä
2 tl suolaa

  1. Pese ja keitä perunat. Kuori ne mahdollisimman kuumina.
  2. Survo perunat perunapusertimella tai painelemalla kauhalla siivilän läpi. Anna survoksen jäähtyä.
  3. Sekoita survokseen muna, jauhoja ja mausteet.
  4. Muotoile seoksesta peukalon paksuisia tankoja. Annoksesta tulee noin 40 palaa.
  5. Pyöräytä palat pyöryköiksi, käytä jauhoja apuna. Paina pyöryköihin peukalolla kolo.
  6. Kiehauta vesi, lisää suola.
  7. Lisää perunakakut muutama kerrallaan kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes ne nousevat pintaan, noin kaksi minuuttia.
  8. Nosta ne reikäkauhalla pois vedestä.

    Tarjoa perunakakut esimerkiksi tomaattikastikkeen tai pinaattikastikkeen kanssa tai oliiviöljyn, parmesaanin ja yrttien kera.

 

Jaa sivu