Valmistusohje

Kääretorttupohja:
3 isoa munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
100 g voita
1 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1 muna
½ ─ 1 dl mehua
(tilkka rommia, konjakkia tai punssia)

Pinnalle: suklaaströsseliä

  1. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
  2. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja sekoita varovasti.
  3. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista 175 °C:ssa 12─15 minuuttia. Jäähdytä levy ja murenna kulhoon.
  4. Hiero voi, sokeri ja kaakao tahnaksi.
  5. Lisää muna. Sekoita seos ja kakkumurut tasaiseksi taikinaksi, kostuta mehulla (ja tilkalla rommia) niin, että taikinaa voi muotoilla.
  6. Pyörittele taikinasta soikeita leivoksia ja kasta ne suklaaströsseliin.
  7. Pane leivokset paperivuokiin. Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tarjoa leivokset tummapaahtoisen kahvin kanssa tai esimerkiksi alkuperämaa-kahvin kera.

Ainesosat

  • 3 kpl
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 2 dl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 100 g
    Voi
  • 1 dl
    Tomusokeri
  • 4 rkl
    Kaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 dl
    Mehu, mehujuoma

Reseptin ravintosisältö

Energia 229 kcal/annos
  • Rasva 11 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
  • Proteiini 3.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30 g
  • Sokerit 18.9 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 144.5 mg
  • Kalsium 76.9 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 0.3 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu