Valmistusohje

2 kg keitettyjä perunoita
5 dl  maitoa
2 kg nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
margariinia paistamiseen
valko-, musta- ja maustepippuria
suolaa
3 valkosipulinkynttä
tarvittaessa lisää nestettä

  1. Hienonna keitetyt perunat ja lisää maito.
  2. Sekoita joukkoon liha ja mausteet.
  3. Kuullota hienonnettu sipuli rasvassa ja lisää massaan. Tarkista maku.
  4. Pursota hyvin sekoitettu makkaramassa suoleen ja sido 15 – 20 cm pituisiksi makkaroiksi.
  5. Kypsennä vesihauteessa noin puoli tuntia.
  6. Pistele makkaroita kypsymisen aikana muutaman kerran.
  7. Ruskista makkarat ennen tarjoilua.

Ainesosat

  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2000 g
    Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton
  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 2000 g
    Jauheliha, sika-nauta
  • 2 rkl
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Mustapippuri
  • 10.5 g
    Valkosipuli

Reseptin ravintosisältö

Energia 256 kcal/annos
  • C-vitamiini 5.8 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 38 mg
  • Natrium 169.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 1.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.7 g
  • Proteiini 16.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
  • Rasva 15 g
Jaa sivu