Valmistusohje

2 kg keitettyjä perunoita
5 dl  maitoa
2 kg nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
margariinia paistamiseen
valko-, musta- ja maustepippuria
suolaa
3 valkosipulinkynttä
tarvittaessa lisää nestettä

  1. Hienonna keitetyt perunat ja lisää maito.
  2. Sekoita joukkoon liha ja mausteet.
  3. Kuullota hienonnettu sipuli rasvassa ja lisää massaan. Tarkista maku.
  4. Pursota hyvin sekoitettu makkaramassa suoleen ja sido 15 – 20 cm pituisiksi makkaroiksi.
  5. Kypsennä vesihauteessa noin puoli tuntia.
  6. Pistele makkaroita kypsymisen aikana muutaman kerran.
  7. Ruskista makkarat ennen tarjoilua.

Ainesosat

  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2000 g
    Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton
  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 2000 g
    Jauheliha, sika-nauta
  • 2 rkl
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Mustapippuri
  • 10.5 g
    Valkosipuli

Reseptin ravintosisältö

Energia 1604 kcal/annos
  • C-vitamiini 35.9 mg
  • Rauta 10.7 mg
  • Kalsium 237.5 mg
  • Natrium 1057.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 7.2 g
  • Sokerit 9.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 98.4 g
  • Proteiini 101.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 31.7 g
  • Rasva 93.8 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu