Perunamunakas

Perunamunakas valmistuu helposti valmiista peruna-sipulisekoituksesta ja kananmunista. Se saa mukavan lisämausteen aurinkokuivatuista tomaateista.

G
7 annosta

Valmistusohje

6–8 annosta (neljä blinipannullista)

2 dl (160 g) pakastelehtikaalia tai tuoretta silputtuna
2–4 rkl ruokaöljyä
500 g peruna-sipulisekoitusta
2 isoa valkosipulin kynttä tai 2 tl valkosipulimurskaa
6 kananmunaa
2 rkl vettä
0,5–1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
4 rkl (40 g) aurinkokuivattuja tomaattikuutioita

Työvälineet retkelle: paistinpannu/blinipannuja, paistinlasta, kierrevatkain/haarukka, teelusikka

  1. Kotona: Mittaa lehtikaali reilun kokoiseen rasiaan, jossa voit myös sekoittaa munamassan. Varaa loput ainekset ja työvälineet mukaan retkelle.
  2. Retkellä: Kaada öljyä isolle pannulle tai useammalle pienelle (esim. neljä pientä blinipannua). Hauduta peruna-sipulisekoitus ja valkosipulimurska pannulla lähes kypsäksi välillä käännellen.
  3. Riko kananmunat kulhoon, vatkaa sekaan vesi, lehtikaalisilppu, suola ja mustapippuri. Kaada seos peruna-sipulisekoituksen päälle ja kääntele se tasaisesti pannulle.
  4. Ripottele pinnalle aurinkokuivatut tomaattikuutiot.
  5. Vedä kypsentämisen aikana hyytymätöntä munakasmassaa lastalla pannun pohjalle. Käännä pannua/pannuja tarvittaessa, jos kypsyminen on epätasaista. Varo pohjaan palamista.
  6. Tarjoa pestovartaiden tai marinoidun lehtikaali-grillisalaatin kanssa. Perunamunakas maistuu myös grilli-/kasvismakkaran kera.

Vinkki! Kokeile lehtikaalin tilalla pinaattia tai kerää suoraan luonnosta vuohenputkea tai nokkosta.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.42 kg CO2 ekv
  • Energia 181 kcal/annos
  • Rasva 11.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Proteiini 7.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.7 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Natrium 400.7 mg
  • Kalsium 39.7 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 31.2 mg