Perunapizza

Valmistusohje

Pizzataikina:
2 dl vettä
20 g hiivaa
½ tl suolaa
3 rkl öljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
6 keskikokoista perunaa
suolaa
1 punasipuli
1–2 valkosipulinkynttä
1 dl smetanaa tai ranskankermaa
noin 1 dl juustoraastetta (50 g)
1 rkl tuoretta rosmariinia
rouhittua mustapippuria
1 rkl juoksevaa hunajaa

  1. Valmista ensin pizzataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Sekoita joukkoon suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
  3. Kauli tai taputtele käsin taikinasta leivinpaperin päälle ohut, uunipellin kokoinen levy tai 2–3 pyöreää tai pitkäomaista pitsaa.
  4. Anna levyn kohota pellillä liinan alla n. 20 min.
  5. Valmista sillä aikaa täyte. Kuori ja viipaloi perunat hyvin ohuiksi viipaleiksi, jotta ne kypsyvät uunissa.
  6. Kuori ja viipaloi myös punasipuli ja hienonna valkosipuli.
  7. Levitä pohjan päälle ohut kerros smetanaa ja juustoraastetta.
  8. Asettele päälle perunaviipaleet, ripottele päälle hiukan suolaa.
  9. Levitä perunoiden päälle punasipulirenkaat ja valkosipulisilppu.
  10. Ripottele päälle rosmariinia ja mustapippuria. Valuta päälle hunajaa.
  11. Paista pizzaa uunissa 225°C noin 15 minuuttia.

Vinkki: Perunapizza maistuu sellaisenaan tai salaatin tai kevyen keiton kanssa.