Perunapizza
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/12/perunapitsa_MARTAT_PERUNA_135167.jpg
Perunapizza
-
Avainsanat:
- Suolainen leivonta
- Vappu
Valmistusohje
Pizzataikina:
2 dl vettä
20 g hiivaa
½ tl suolaa
3 rkl öljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
6 keskikokoista perunaa
suolaa
1 punasipuli
1–2 valkosipulinkynttä
1 dl smetanaa tai ranskankermaa
noin 1 dl juustoraastetta (50 g)
1 rkl tuoretta rosmariinia
rouhittua mustapippuria
1 rkl juoksevaa hunajaa
- Valmista ensin pizzataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Sekoita joukkoon suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
- Kauli tai taputtele käsin taikinasta leivinpaperin päälle ohut, uunipellin kokoinen levy tai 2–3 pyöreää tai pitkäomaista pitsaa.
- Anna levyn kohota pellillä liinan alla n. 20 min.
- Valmista sillä aikaa täyte. Kuori ja viipaloi perunat hyvin ohuiksi viipaleiksi, jotta ne kypsyvät uunissa.
- Kuori ja viipaloi myös punasipuli ja hienonna valkosipuli.
- Levitä pohjan päälle ohut kerros smetanaa ja juustoraastetta.
- Asettele päälle perunaviipaleet, ripottele päälle hiukan suolaa.
- Levitä perunoiden päälle punasipulirenkaat ja valkosipulisilppu.
- Ripottele päälle rosmariinia ja mustapippuria. Valuta päälle hunajaa.
- Paista pizzaa uunissa 225°C noin 15 minuuttia.
Vinkki: Perunapizza maistuu sellaisenaan tai salaatin tai kevyen keiton kanssa.