Valmistusohje

2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3 keitettyä, raastettua perunaa
3 rkl öljyä
2 dl ohrajauhoja
4½ dl hiivaleipäjauhoja

  1. Murenna lämpimään veteen hiiva, lisää suola, raastettu peruna ja öljy.
  2. Alusta jauhot joukkoon. Anna taikinan kohota.
  3. Taputtele taikina tasaiseksi leivinpaperille pellille ja jaa taikinapyörällä tai veitsellä painellen ruuduiksi.
  4. Anna kohota ja paista 225°C:ssa kauniin ruskeaksi.

Ainesosat

  • 2 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 25 g
    Hiiva
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 3 kpl
    Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton
  • 3 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 dl
    Ohrajauho
  • 4 1/2 dl
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho

Reseptin ravintosisältö

Energia 415 kcal/annos
  • Rasva 12.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Proteiini 11.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 71.2 g
  • Sokerit 0.8 g
  • Kuitu, kokonais- 6.5 g
  • Natrium 585.6 mg
  • Kalsium 25.7 mg
  • Rauta 4.2 mg
  • C-vitamiini 2.9 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu