Perunaruudut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/Perunaruudut.jpg
Perunaruudut
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3 keitettyä, raastettua perunaa
3 rkl öljyä
2 dl ohrajauhoja
4½ dl hiivaleipäjauhoja
- Murenna lämpimään veteen hiiva, lisää suola, raastettu peruna ja öljy.
- Alusta jauhot joukkoon. Anna taikinan kohota.
- Taputtele taikina tasaiseksi leivinpaperille pellille ja jaa taikinapyörällä tai veitsellä painellen ruuduiksi.
- Anna kohota ja paista 225°C:ssa kauniin ruskeaksi.
0.26 kg CO2 ekv
- Energia 415 kcal/annos
- C-vitamiini 2.9 mg
- Rauta 4.2 mg
- Kalsium 25.7 mg
- Natrium 585.6 mg
- Kuitu, kokonais- 6.5 g
- Sokerit 0.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 71.2 g
- Proteiini 11.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Rasva 12.5 g
Pääraaka-aineet
-
2 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
25 gHiiva
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
3 kplPeruna, kuorittu, keitetty, suolaton
-
3 rklRypsiöljy
-
2 dlOhrajauho
-
4 1/2 dlJauho, hiivaleipävehnäjauho