Valmistusohje

2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3 keitettyä, raastettua perunaa
3 rkl öljyä
2 dl ohrajauhoja
4½ dl hiivaleipäjauhoja

  1. Murenna lämpimään veteen hiiva, lisää suola, raastettu peruna ja öljy.
  2. Alusta jauhot joukkoon. Anna taikinan kohota.
  3. Taputtele taikina tasaiseksi leivinpaperille pellille ja jaa taikinapyörällä tai veitsellä painellen ruuduiksi.
  4. Anna kohota ja paista 225°C:ssa kauniin ruskeaksi.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 415 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.9 mg
  • Rauta 4.2 mg
  • Kalsium 25.7 mg
  • Natrium 585.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.5 g
  • Sokerit 0.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 71.2 g
  • Proteiini 11.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Rasva 12.5 g
Jaa sivu