Perunaruusukkeet

Juhlava lisuke perunasta!

G
4 annosta

Valmistusohje

800 g kuorittuja
jauhoisia perunoita
50 g voita
0,5 dl kermaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl muskottipähkinää
ripaus jauhettua valkopippuria
2 kananmunan keltuaista
Lisäksi: pursotinpussi

  1. Keitä perunat kypsiksi ja soseuta. Lisää lämpimään soseeseen voi, kerma, suola ja mausteet. Anna jäähtyä hieman ja sekoita lopuksi joukkoon kananmunan keltuaiset.
  2. Sekoita massa kuohkeaksi ja laita pursotinpussiin.
  3. Pursota massasta ruusukkeita uunipannulle leivinpaperin päälle.
  4. Paista ruusukkeita 225-asteisen uunin yläosassa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.

 

VINKKI: Voitele uuninkestävä vuoka, joka sopii myös tarjoiluastiaksi. Pursota ruusukkeet siihen ja nosta uunista tarjolle.

VINKKI: Pursottamisen sijaan voit nostella perunamassasta kahdella lusikalla pieniä kekoja leivinpaperille.

VINKKI: Paista munanvalkuaiset leivän päälle

 

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.63 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 300 kcal/annos
  • Rasva 17.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.2 g
  • Proteiini 5.7 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 32.5 g
  • Sokerit 3.1 g
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Natrium 409.4 mg
  • Kalsium 46.4 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • C-vitamiini 17.3 mg