Perunaruusukkeet
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/perunaruusukkeetMARTATvaaka.jpg
Perunaruusukkeet
Juhlava lisuke perunasta!
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Itsenäisyyspäivä
- Joulu
- Kasvikset
- Kasvis
- Uusivuosi
Valmistusohje
800 g kuorittuja
jauhoisia perunoita
50 g voita
0,5 dl kermaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl muskottipähkinää
ripaus jauhettua valkopippuria
2 kananmunan keltuaista
Lisäksi: pursotinpussi
- Keitä perunat kypsiksi ja soseuta. Lisää lämpimään soseeseen voi, kerma, suola ja mausteet. Anna jäähtyä hieman ja sekoita lopuksi joukkoon kananmunan keltuaiset.
- Sekoita massa kuohkeaksi ja laita pursotinpussiin.
- Pursota massasta ruusukkeita uunipannulle leivinpaperin päälle.
- Paista ruusukkeita 225-asteisen uunin yläosassa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.
VINKKI: Voitele uuninkestävä vuoka, joka sopii myös tarjoiluastiaksi. Pursota ruusukkeet siihen ja nosta uunista tarjolle.
VINKKI: Pursottamisen sijaan voit nostella perunamassasta kahdella lusikalla pieniä kekoja leivinpaperille.
VINKKI: Paista munanvalkuaiset leivän päälle
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.63 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 300 kcal/annos
- Rasva 17.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.2 g
- Proteiini 5.7 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 32.5 g
- Sokerit 3.1 g
- Kuitu, kokonais- 3.5 g
- Natrium 409.4 mg
- Kalsium 46.4 mg
- Rauta 2.1 mg
- C-vitamiini 17.3 mg
Pääraaka-aineet
-
2 kplKananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
-
0.5 tlMausteet, muskottipähkinä, jauhettu
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
50 gVoi
-
0.25 tlValkopippuri
-
0.2 cupKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
800 gPeruna, punainen, kuorineen