Perunasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/perunasalaatti.jpg
Valmistusohje
5-6 kypsää perunaa
1-2 sipulia
1 omena
1 etikkakurkku
- Leikkaa kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne keskenään.
- Käytä kastikkeeksi ranskalaista salaatinkastiketta tai maustettua kermaviiliä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
96
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 11.7 mg
- Rauta 0.8 mg
- Kalsium 17.8 mg
- Natrium 229.6 mg
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Sokerit 7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.3 g
- Proteiini 2.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.3 g
Ainesosat
-
5 1/2 kplPeruna, kuorittu, keitetty, suolaton
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
100 gMaustekurkku, sokerisuolattu