Valmistusohje

4 kk

1 pieni peruna
2–3 rkl vettä tai lapsen käyttämää maitoa

1. Valitse hyvin soseutuva perunalajike (punainen tai keltainen värikoodi).
2. Pese peruna ja keitä suolattomassa vedessä kypsäksi (10–20 min.).
3. Kuori peruna ja soseuta se esim. haarukalla. Lisää vettä tai maitoa niin paljon, että soseesta tulee löysää ja vellimäistä.

Mikroaaltouunissa

1. Pese peruna. Pistele haarukalla perunan kuoreen muutamia reikiä.
2. Laita peruna ja 1–2 rkl vettä kannelliseen astiaan.
3. Kypsennä täydellä teholla n. 2 minuuttia perunan koosta riippuen. Anna jälkikypsyä kannen alla hetki.
4. Kuori peruna ja jatka kuten edellisessä ohjeessa.

Ainesosat

  • 60 g
    Peruna, kuorittu
  • 2 1/2 rkl
    Vesi, vesijohtovesi

Reseptin ravintosisältö

Energia 45 kcal/annos
  • C-vitamiini 6 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 4.5 mg
  • Natrium 1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 0.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.7 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g

Katso video

Jaa sivu