Ainesosat

  • 225 g
    Voi
  • 2 dl
    Sokeri
  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 425 g
    Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton
  • 1 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 1/2 dl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 1 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 250 g
    Rahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
  • 2 dl
    Jälkiruokakastike, vaniljakastike, kevytmaito, perunajauho
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri
  • 2 dl
    Puolukka
  • 2 dl
    Puolukkahillo

Reseptin ravintosisältö

Energia 358 kcal/annos
  • C-vitamiini 4 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 170 mg
  • Natrium 259.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 24.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 45.3 g
  • Proteiini 6.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.5 g
  • Rasva 17.6 g

Valmistusohje

225 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
400–450 g perunasosetta tai keitettyä jauhettua perunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
vaniljasokerilla maustettua maitoa

Väliin: puolukkahilloa

Lisäksi:
2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
250 g maitorahkaa

Pinnalle: puolukoita

  1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää perunasose tai jauhettu peruna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.
  2. Voitele tasapohjainen vuoka (halk. noin 26 cm) ja jauhota se esim. mantelilastuilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 200°C:ssa 30–40 minuuttia.
  3. Halkaise jäähtynyt torttu kahtia ja täytä puolukkahillolla. Ripottele pinnalle puolukoita.

    Tarjoa tortun kanssa vatkatusta vaniljakastikkeesta ja rahkasta tehtyä kastiketta.

Jaa sivu