Perunatorttu

12 annosta

Valmistusohje

225 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
400–450 g perunasosetta tai keitettyä jauhettua perunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
vaniljasokerilla maustettua maitoa

Väliin: puolukkahilloa

Lisäksi:
2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
250 g maitorahkaa

Pinnalle: puolukoita

  1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Lisää perunasose tai jauhettu peruna.
  4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.
  5. Voitele tasapohjainen vuoka (halk. noin 26 cm) ja jauhota se esim. mantelilastuilla.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 200°C:ssa 30–40 minuuttia.
  7. Halkaise jäähtynyt torttu kahtia ja täytä puolukkahillolla. Ripottele pinnalle puolukoita.

    Tarjoa tortun kanssa vatkatusta vaniljakastikkeesta ja rahkasta tehtyä kastiketta.
Hiilijalanjälki
0.44 kg CO2 ekv
  • Energia 358 kcal/annos
  • Rasva 17.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.5 g
  • Proteiini 6.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 45.3 g
  • Sokerit 24.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 259.1 mg
  • Kalsium 170 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 4 mg