Perunatorttu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/02/DSC1347.jpg
Perunatorttu
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
Valmistusohje
225 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
400–450 g perunasosetta tai keitettyä jauhettua perunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
vaniljasokerilla maustettua maitoa
Väliin: puolukkahilloa
Lisäksi:
2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
250 g maitorahkaa
Pinnalle: puolukoita
- Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
- Lisää perunasose tai jauhettu peruna.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.
- Voitele tasapohjainen vuoka (halk. noin 26 cm) ja jauhota se esim. mantelilastuilla.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 200°C:ssa 30–40 minuuttia.
- Halkaise jäähtynyt torttu kahtia ja täytä puolukkahillolla. Ripottele pinnalle puolukoita.
–
Tarjoa tortun kanssa vatkatusta vaniljakastikkeesta ja rahkasta tehtyä kastiketta.
0.44 kg CO2 ekv
- Energia 358 kcal/annos
- Rasva 17.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.5 g
- Proteiini 6.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 45.3 g
- Sokerit 24.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 259.1 mg
- Kalsium 170 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 4 mg
Pääraaka-aineet
-
2 dlPuolukkahillo
-
2 dlPuolukka
-
1 tlVanilliinisokeri
-
2 dlJälkiruokakastike, vaniljakastike, kevytmaito, perunajauho
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
1 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 tlLeivinjauhe
-
1 1/2 dlJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
425 gPeruna, kuorittu, keitetty, suolaton
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
2 dlSokeri
-
225 gVoi