Perunavelli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/05/Martat_kesalehti_perunavelli_vaaka.jpg
Perunavelli
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Keitot
- Perinneherkut
Valmistusohje
1 l kuorittuja, paloiteltuja perunoita (jauhoinen lajike)
noin 7 dl maitoa
1 rkl voita
ripaus suolaa
Lisäksi:
leipäkrutonkeja
pestokastiketta
silputtuja tuoreita yrttejä,
esim. tilliä, persiljaa, ruohosipulia
- Keitä kuoritut, lohkotut perunat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Kaada vesi pois ja survo perunat.
- Lisää voi ja suola. Kiehauta maito ja lisää sitä survoksen joukkoon, kunnes velli on sopivan ohutta.
- Vinkki! Voit päivittää perinteisen perunavellin lisäämällä annoksen päälle paahdettuja leipäkuutioita, yrttejä ja tilkan pestokastiketta.
0.62 kg CO2 ekv
- Energia 187 kcal/annos
- Rasva 2.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 7.5 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 32.2 g
- Sokerit 7.3 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 156.2 mg
- Kalsium 9.9 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 16.7 mg
Testattu Marttakeittössä
Pääraaka-aineet
-
0.2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklVoi
-
700 gMaito, rasvaton
-
1000 gPeruna, kuorittu