Ainesosat

  • 400 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 1 dl
    Jauho, korppujauho
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 7 g
    Valkosipuli

Reseptin ravintosisältö

Energia 188 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.5 mg
  • Rauta 3.4 mg
  • Kalsium 19.6 mg
  • Natrium 789.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 1.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9.6 g
  • Proteiini 19.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Rasva 8.4 g

Valmistusohje

400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja tai
3 viipaletta vaaleaa leipää tai
2 keskikokoista keitettyä perunaa
2 dl vettä tai lihalientä
1 sipuli
1 muna
1 1/2 tl suolaa
valkopippuria
mustapippuria
(1-3 valkosipulinkynttä)

  1. Anna korppujauhojen tai leivän turvota nesteessä isos­sa kulhossa 5-10 minuut­tia.
  2. Jos käytät jatkeaineena keitettyä perunaa, raas­ta se hienoksi. Tällöin voit vähentää nesteen määrää n. 1/2 dl:lla.
  3. Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, mausteet, muna ja jauheliha.
  4. Sekoita tasaiseksi seokseksi.

    Samasta perusmurekeseoksesta voit muotoilla murekkei­ta, pyöryköi­tä tai pihvejä.

Muunnoksia perusmureketaikinaan
*    Sienijauhelihamurekeseos: korvaa puolet jauhelihasta vastaavalla määrällä lio­tet­tuja suo­la­sieniä, esikäsiteltyjä tuoreita tai pa­kastesieniä
*    Lindströminpihvimurekeseos: lisää mureketaikinaan 1 – 2 raastettua keitettyä tai eti­kka­punajuurta
*    Kasvismurekeseos: lisää mureketaikinaan 100 – 200 g raastettua porkka­naa tai sel­leriä.

Jaa sivu