Valmistusohje

400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja tai
3 viipaletta vaaleaa leipää tai
2 keskikokoista keitettyä perunaa
2 dl vettä tai lihalientä
1 sipuli
1 muna
1,5 tl suolaa
valkopippuria
mustapippuria
(1-3 valkosipulinkynttä)
(yrttejä tai erilaisia mausteita oman maun mukaan)

1.Anna korppujauhojen tai leivän turvota nesteessä isos­sa kulhossa noin 5 minuut­tia.
2.Jos käytät jatkeaineena keitettyä perunaa, raas­ta se hienoksi. Tällöin voit vähentää nesteen määrää n. 1/2 dl:lla.
3.Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, mausteet, muna ja jauheliha.
4.Sekoita tasaiseksi seokseksi.
5.Samasta perusmurekeseoksesta voit muotoilla murekkeita, pyöryköitä tai pihvejä.

Paistolämpötilat ja ajat riippuu tuotteen koosta:
*Lihamureke uunissa 200°C:ssa reilu puoli tuntia. Tarkista kypsyys.
*Lihapyörykät ja pihvit uunissa 225°C:ssa, noin 15-20min. Voi paistaa myös pannulla.

Muunnoksia perusmureketaikinaan:
* Sienijauhelihamurekeseos: korvaa puolet jauhelihasta vastaavalla määrällä lio­tet­tuja suo­la­sieniä, esikäsiteltyjä tuoreita tai pa­kastettuja sieniä
* Lindströminpihvimurekeseos: lisää mureketaikinaan 1 – 2 raastettua keitettyä tai etikka­punajuurta
* Kasvismurekeseos: lisää mureketaikinaan 100 – 200 g raastettua porkkanaa tai selleriä.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 8.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Proteiini 19.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9.6 g
  • Sokerit 1.1 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 789.3 mg
  • Kalsium 19.6 mg
  • Rauta 3.4 mg
  • C-vitamiini 1.5 mg