Perusmurekeseos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Perusmurekeseos.jpg
-
Avainsanat:
- Liha- ja makkararuoat
- Maidoton
Valmistusohje
400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja tai
3 viipaletta vaaleaa leipää tai
2 keskikokoista keitettyä perunaa
2 dl vettä tai lihalientä
1 sipuli
1 muna
1 1/2 tl suolaa
valkopippuria
mustapippuria
(1-3 valkosipulinkynttä)
- Anna korppujauhojen tai leivän turvota nesteessä isossa kulhossa 5-10 minuuttia.
- Jos käytät jatkeaineena keitettyä perunaa, raasta se hienoksi. Tällöin voit vähentää nesteen määrää n. 1/2 dl:lla.
- Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, mausteet, muna ja jauheliha.
- Sekoita tasaiseksi seokseksi.
–
Samasta perusmurekeseoksesta voit muotoilla murekkeita, pyöryköitä tai pihvejä.
Muunnoksia perusmureketaikinaan
* Sienijauhelihamurekeseos: korvaa puolet jauhelihasta vastaavalla määrällä liotettuja suolasieniä, esikäsiteltyjä tuoreita tai pakastesieniä
* Lindströminpihvimurekeseos: lisää mureketaikinaan 1 – 2 raastettua keitettyä tai etikkapunajuurta
* Kasvismurekeseos: lisää mureketaikinaan 100 – 200 g raastettua porkkanaa tai selleriä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
188
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 8.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
- Proteiini 19.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 9.6 g
- Sokerit 1.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 789.3 mg
- Kalsium 19.6 mg
- Rauta 3.4 mg
- C-vitamiini 1.5 mg
Ainesosat
-
7 gValkosipuli
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 dlJauho, korppujauho
-
400 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %