Ainesosat

  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 50 g
    Hiiva
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 tl
    Sokeri
  • 3 dl
    Neljän viljan hiutale
  • 7 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 dl
    Kasviöljyvalmiste, juokseva, 80 %, tuotekeskiarvo
  • 150 g
    Juusto, mozzarella, rasvaa 20 %
  • 1 dl
    Pestokastike, yrttikastike
  • 1 iso annos (60.0 g)
    Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 15 tl
    Seesaminsiemen, kuorineen

Reseptin ravintosisältö

Energia 143 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.8 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 73.9 mg
  • Natrium 132 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Sokerit 1.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.4 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Rasva 7.1 g

Valmistusohje

30 kpl

5 dl maitoa (L)
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
3 dl neljän viljan hiutaleita
7 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia (L)

täyte:
150 g mozzarellaraastetta (L)
1 dl pestoa
1 dl aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna

voiteluun: munaa

pinnalle: seesaminsiemeniä

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää suola, sokeri ja hiutaleet. Anna turvota noin viisi minuuttia.
  3. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi rasva. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
  4. Valmista täyte. Sekoita juustoraasteeseen pesto ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit.
  5. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä.
  6. Jaa taikina viiteen osaan. Kauli jokainen osa ympyräksi ja jaa kuudeksi kolmioksi.
  7. Laita täytettä kolmioiden leveään päähän ja kierrä sarviksi.
  8. Siirrä sarvet uunipellille leivinpaperin päälle ja kohota.
  9. Voitele kohonneet sarvet ja koristele seesaminsiemenillä.
  10. Paista 225°C:ssa uunissa noin 12 minuuttia.
Jaa sivu