Pestokastike

G
4 annosta

Valmistusohje

1,5 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
½ dl pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua

1. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla.
2. Kuori valkosipulit ja hienonna kynsiä hieman.
3. Laita basilikasilppu, valkosipulit, parmesaaniraaste, suola, mustapippuri, sitruunamehu ja puolet oliiviöljystä kapeaan, korkeaan astiaan.
4. Soseuta seos sauvasekoittimella.
5. Lisää loppu öljy juoksevana nauhana joukkoon koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. Jatka kunnes seoksesta tulee tasaista.

Vinkki: Voit halutessasi sekoittaa kastikkeen kypsän pastan joukkoon ja koristella annoksen puolitetuilla kirsikkatomaateilla.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.23 kg CO2 ekv
  • Energia 310 kcal/annos
  • Rasva 31.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
  • Proteiini 5.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 2.5 g
  • Sokerit 0.5 g
  • Kuitu, kokonais- 0 g
  • Natrium 429.3 mg
  • Kalsium 140.4 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 2.9 mg