Ainesosat

  • 1 dl
    Basilika, tuore
  • 1/2 dl
    Pinjansiemen, kuivattu
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 40 g
    Juusto, parmesaania, kova
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 dl
    Oliiviöljy

Reseptin ravintosisältö

Energia 308 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.3 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 129.6 mg
  • Natrium 283.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 0 g
  • Sokerit 0.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 2.3 g
  • Proteiini 5.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
  • Rasva 31.8 g

Valmistusohje

1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
½ dl pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
1/4 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuri
1 dl oliiviöljyä

1. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla.
2. Kuori valkosipulit ja hienonna kynsiä hieman.
3. Laita basilikasilppu, valkosipulit, parmesaaniraaste, suola, mustapippuri ja puolet oliiviöljystä kapeaan, korkeaan astiaan.
4. Soseuta seos sauvasekoittimella.
5. Lisää loppu öljy juoksevana nauhana joukkoon koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. Jatka kunnes seoksesta tulee tasaista.

Vinkki: Voit halutessasi sekoittaa kastikkeen kypsän pastan joukkoon ja koristella annoksen puolitetuilla kirsikkatomaateilla.