Pestokastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/pestokastikenetti.jpg
Valmistusohje
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
½ dl pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
1/4 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuri
1 dl oliiviöljyä
1. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla.
2. Kuori valkosipulit ja hienonna kynsiä hieman.
3. Laita basilikasilppu, valkosipulit, parmesaaniraaste, suola, mustapippuri ja puolet oliiviöljystä kapeaan, korkeaan astiaan.
4. Soseuta seos sauvasekoittimella.
5. Lisää loppu öljy juoksevana nauhana joukkoon koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. Jatka kunnes seoksesta tulee tasaista.
Vinkki: Voit halutessasi sekoittaa kastikkeen kypsän pastan joukkoon ja koristella annoksen puolitetuilla kirsikkatomaateilla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 31.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
- Proteiini 5.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.3 g
- Sokerit 0.5 g
- Kuitu, kokonais- 0 g
- Natrium 283.6 mg
- Kalsium 129.6 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 1.3 mg
Ainesosat
-
1 dlOliiviöljy
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
40 gJuusto, parmesaania, kova
-
7 gValkosipuli
-
1/2 dlPinjansiemen, kuivattu
-
1 dlBasilika, tuore