Pho-keitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_SantaMaria_pho_vaaka_H.jpg
Pho-keitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Keitot
- Liha
- Maidoton
Valmistusohje
1 kg broilerin koipireisipaloja
2 sipulia
10 valkosipulinkynttä
3 cm:n pala inkivääriä
1 rkl suolaa
3 kokonaista tähtianista
3 neilikankukkaa
1 kardemumma
1 kanelitanko
1 tl korianterinsiemeniä
n. 1,5 litraa vettä
Liemeen:
1–2 rkl ruokosokeria
3–4 rkl kalakastiketta
Lisukkeet:
200 g (leveää) riisinuudelia
2 kevätsipulinvartta
1 punainen chili
1 limetti lohkoina
tuoreita ituja
tuoretta korianteria, minttua tai thaibasilikaa
- Pyyhi broilerinkoivet talouspaperilla ja lisää ne isoon kattilaan. Leikkaa sipulien kannat pois ja lohko sipulit neljään osaan. Hyväkuntoisen kuoren voi jättää antamaan liemeen makua.
- Murskaa valkosipulit veitsen selkämyksellä. Kuori ja leikkaa inkivääri paloiksi. Lisää ainekset kattilaan. Lisää suola ja muut mausteet. Kaada vettä päälle niin, että lihat peittyvät.
- Laita levy keskilämmölle niin, että vesi kiehahtaa ja laske heti lämpötilaa, jotta liemi saa kiehua hiljalleen. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori se reikäkauhalla. Anna kiehua rauhallisesti miedohkolla lämmöllä vähintään tunnin.
- Kun liemi on valmis, siivilöi se ja kaada kasariin. Nosta broilerinkoivet siivilästä jäähtymään leikkuulaudalle.
- Mausta liemi ruokosokerilla ja kalakastikkeella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai kalakastiketta.
- Valmista lisukkeet. Keitä vedenkeittimessä vettä ja anna riisinuudelien pehmetä kuumassa vedessä 1–2 minuuttia.
- Riivi broilerinkoivista liha. Viipaloi kevätsipulit ja chili. Lohko limetti.
- Kokoa valmiit annokset. Laita nuudelit kulhon pohjalle. Lisää päälle pieni määrä broileria, kevätsipulia, chiliä ja ituja. Kaada liemi päälle. Purista päälle tuoretta limetinmehua ja viimeistele yrteillä.
VINKKI: Tarkista suola ja lisää kalakastiketta varoen. Liian suolaisen liemen käyttö on haaste sekä makunystyröille että verenpaineelle.
VINKKI: Jos teet ruokaa keliaakikolle, muista varmistaa, että käyttämäsi maustekastikkeet ovat gluteenittomia!
1.57 kg CO2 ekv
- Energia 529 kcal/annos
- Rasva 10.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Proteiini 53.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 57.3 g
- Sokerit 7.3 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 2850.3 mg
- Kalsium 65.4 mg
- Rauta 4.4 mg
- C-vitamiini 29.4 mg
Pääraaka-aineet
-
40 gItu, keskiarvo, sinimailanen, mungopapu
-
1 kplLimetit
-
1 pippuriPaprika, tulinen chili, punainen
-
20 gSipuli
-
200 gNuudeli, riisinuudeli
-
3 rklMaustekastike, soijakastike
-
1.5 rklSokeri
-
1 rklSuola, pöytäsuola
-
10 gInkivääri
-
70 gValkosipuli
-
2 kplSipuli
-
1000 gBroileri, koipi-reisi, nahaton