Piadinaleipä

6 annosta

Valmistusohje

5-6 piadinaleipää

noin 6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl oliiviöljyä
vettä (n. 3 dl)

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  2. Lisää oliiviöljy.
  3. Lisää vettä sen verran, että taikina on notkeaa, mutta ei löysää.
  4. Anna taikinan levätä noin 20 minuuttia peittettynä.
  5. Tee taikinasta 5-6 pientä palloa. Taikinapallot kaulitaan ohuiksi pyöreiksi levyiksi jauhojen avulla.
  6. Paista leivät kuivalla pannulla molemmilta puolilta noin 1- 2 minuuttia.
  7. Täytä piadina tuorejuustolla, kasviksilla ja leikkeleellä.

    Vinkki: Leipä on parhaimmillaan heti paistamisen jälkeen.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.08 kg CO2 ekv
  • Energia 261 kcal/annos
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 103 mg
  • Natrium 488.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 47.9 g
  • Proteiini 6.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 5.3 g