Piadinaleipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Piadinaleipa.jpg
Piadinaleipä
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
5-6 piadinaleipää
noin 6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl oliiviöljyä
vettä (n. 3 dl)
- Sekoita kuivat aineet kulhossa.
- Lisää oliiviöljy.
- Lisää vettä sen verran, että taikina on notkeaa, mutta ei löysää.
- Anna taikinan levätä noin 20 minuuttia peittettynä.
- Tee taikinasta 5-6 pientä palloa. Taikinapallot kaulitaan ohuiksi pyöreiksi levyiksi jauhojen avulla.
- Paista leivät kuivalla pannulla molemmilta puolilta noin 1- 2 minuuttia.
- Täytä piadina tuorejuustolla, kasviksilla ja leikkeleellä.
Vinkki: Leipä on parhaimmillaan heti paistamisen jälkeen.
Testattu Marttakeittiössä
0.08 kg CO2 ekv
- Energia 261 kcal/annos
- Rauta 0.8 mg
- Kalsium 103 mg
- Natrium 488.6 mg
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Sokerit 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 47.9 g
- Proteiini 6.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Rasva 5.3 g
Pääraaka-aineet
-
6 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlLeivinjauhe
-
2 rklOliiviöljy
-
1/2 dlVesi, vesijohtovesi