Ainesosat

  • 6 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 2 rkl
    Oliiviöljy
  • 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi

Reseptin ravintosisältö

Energia 261 kcal/annos
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 103 mg
  • Natrium 488.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 47.9 g
  • Proteiini 6.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 5.3 g

Valmistusohje

noin 6 dl venhäjauhoja
1 tl suolaa
leivinjauhetta
2 rkl oliiviöljyä
vettä

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää oliiviöljy. Lisää vettä sen verran, että taikina on notkeaa, mutta ei löysää. Anna taikinan levätä noin 20 minuuttia peittettynä.
  2. Tee taikinasta 5-6 pienta palloa. Kauli pallot kaulitaan ohuiksi pyöreiksi levyiksi.
  3. Paista leivät pannulla molemmilta puolilta noin 1- 2 minuuttia.
  4. Täytä piadina tuorejuustolla, kasviksilla ja leikkeleellä.
Jaa sivu