Pihlajanmarja-fenkolihillo

G
20 annosta

Valmistusohje

150–250 g fenkolia

1–1,5 dl vettä (pienemmälle fenkolimäärälle, isommalle määrälle n. 2–3 dl)

500 g (9 dl) pihlajanmarjoja

2 omenaa

5 dl sokeria

2 rkl omenaviinietikkaa

  1. Kuutioi fenkoli aivan pieniksi kuutioiksi, kuutioi myös omena. Huuhdo pihlajanmarjat.
  2. Keitä fenkolikuutioita vähässä vedessä reilut 5 minuuttia.
  3. Lisää omenakuutiot ja pihlajanmarjat, keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmeitä.
  4. Lisää halutessasi (omena)viinietikkaa ja kiehauta seos.
  5. Lusikoi kuuma hillo kuumiin purkkeihin.

Hillo sopii mainiosti liharuokien, erityisesti riistan lisäkkeeksi sekä monin muun hilloin tavoin käytettäväksi vaikkapa lettujen kera.

  • Energia 103 kcal/annos
  • C-vitamiini 26.3 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 14.1 mg
  • Natrium 2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 23.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.1 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0 g