Pihlajanmarja-fenkolihillo
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/09/Tausta-pihlaja.jpg
Pihlajanmarja-fenkolihillo
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Syksy
- Säilöntä
- Vegaaninen
Valmistusohje
150–250 g fenkolia
1–1,5 dl vettä (pienemmälle fenkolimäärälle, isommalle määrälle n. 2–3 dl)
500 g (9 dl) pihlajanmarjoja
2 omenaa
5 dl sokeria
2 rkl omenaviinietikkaa
- Kuutioi fenkoli aivan pieniksi kuutioiksi, kuutioi myös omena. Huuhdo pihlajanmarjat.
- Keitä fenkolikuutioita vähässä vedessä reilut 5 minuuttia.
- Lisää omenakuutiot ja pihlajanmarjat, keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmeitä.
- Lisää halutessasi (omena)viinietikkaa ja kiehauta seos.
- Lusikoi kuuma hillo kuumiin purkkeihin.
Hillo sopii mainiosti liharuokien, erityisesti riistan lisäkkeeksi sekä monin muun hilloin tavoin käytettäväksi vaikkapa lettujen kera.
- Energia 103 kcal/annos
- C-vitamiini 26.3 mg
- Rauta 0.3 mg
- Kalsium 14.1 mg
- Natrium 2 mg
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Sokerit 23.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.1 g
- Proteiini 0.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0 g
Pääraaka-aineet
-
250 gSalaattifenkoli
-
250 gVesi, vesijohtovesi
-
500 gPihlajanmarja
-
2 pieni annos (100.0 g)Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen
-
425 gSokeri
-
2 rklOmenaviinietikka