Valmistusohje

½ l pihlajanmarjoja
2—3 omenaa
1 l vettä
1 ½ dl sokeria
½ tl suolaa
3—4 dl ruishiutaleita

  1. Huuhdo pihlajanmarjat hyvin.
  2. Pese ja kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi.
  3. Laita marjat ja omenakuutiot kattilaan.
  4. Lisää vesi, sokeri, suola ja ruishiutaleet ja anna hautua noin 15 minuuttia.

    Tarjoa esimerkiksi maidon kanssa.

Ainesosat

  • 5 dl
    Pihlajanmarja
  • 2 iso annos (300.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 3 1/2 dl
    Ruishiutale

Reseptin ravintosisältö

Energia 239 kcal/annos
  • C-vitamiini 52.9 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 37.3 mg
  • Natrium 237.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 7.9 g
  • Sokerit 40.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 68.5 g
  • Proteiini 2.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.6 g
Jaa sivu