Pihlajanmarjachutney
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/pihlaja_chutney.jpg
		
		Pihlajanmarjachutney
Valmistusohje
3 dl perattuja pihlajanmarjoja
100 g kuivattuja aprikooseja
1/2 tuoretta chiliä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta, hienonnettua inkivääriä
1 rkl sinapinsiemeniä
1/2 dl omenaviinietikkaa
2 dl sokeria
1 dl vettä
- Huuhtele pihlajanmarjat huolellisesti.
 - Leikkaa aprikoosit suikaleiksi ja hienonna chili.
 - Kuori ja hienonna myös sipuli ja valkosipulit.
 - Lado kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee, noin puoli tuntia.
 - Purkita chutney kuumana kuumennettuihin, puhtaisiin purkkeihin.
–
Chutney sopii tarjottavaksi esimerkiksi itämaisten patojen kanssa. 
Hiilijalanjälki / annos
							0.36							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 262 kcal
 - Rasva 0.5 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
 - Proteiini 2.3 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 71 g
 - Sokerit 56.8 g
 - Kuitu, kokonais- 4.7 g
 - Natrium 8.7 mg
 - Kalsium 61 mg
 - Rauta 1.9 mg
 - C-vitamiini 44.5 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								1/2 kplChili, vihreä, tuore
 - 
								3 dlPihlajanmarja
 - 
								100 gAprikoosi, kuivattu
 - 
								1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
 - 
								7 gValkosipuli
 - 
								10 gInkivääri, juurakko, raaka
 - 
								1/2 dlHunaja-omena-viinietikka
 - 
								2 dlSokeri
 - 
								1 dlVesi, vesijohtovesi
 - 
								1 rklKuminan siemenet