Pihlajanmarjachutney
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/pihlaja_chutney.jpg
Pihlajanmarjachutney
Valmistusohje
3 dl perattuja pihlajanmarjoja
100 g kuivattuja aprikooseja
1/2 tuoretta chiliä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta, hienonnettua inkivääriä
1 rkl sinapinsiemeniä
1/2 dl omenaviinietikkaa
2 dl sokeria
1 dl vettä
- Huuhtele pihlajanmarjat huolellisesti.
- Leikkaa aprikoosit suikaleiksi ja hienonna chili.
- Kuori ja hienonna myös sipuli ja valkosipulit.
- Lado kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee, noin puoli tuntia.
- Purkita chutney kuumana kuumennettuihin, puhtaisiin purkkeihin.
–
Chutney sopii tarjottavaksi esimerkiksi itämaisten patojen kanssa.
0.36 kg CO2 ekv
- Energia 262 kcal/annos
- Rasva 0.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 2.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 71 g
- Sokerit 56.8 g
- Kuitu, kokonais- 4.7 g
- Natrium 8.7 mg
- Kalsium 61 mg
- Rauta 1.9 mg
- C-vitamiini 44.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 kplChili, vihreä, tuore
-
3 dlPihlajanmarja
-
100 gAprikoosi, kuivattu
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
7 gValkosipuli
-
10 gInkivääri, juurakko, raaka
-
1/2 dlHunaja-omena-viinietikka
-
2 dlSokeri
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 rklKuminan siemenet