Pihlajanmarjachutney

4 annosta

Valmistusohje

3 dl perattuja pihlajanmarjoja
100 g kuivattuja aprikooseja
1/2 tuoretta chiliä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta, hienonnettua inkivääriä
1 rkl sinapinsiemeniä
1/2 dl omenaviinietikkaa
2 dl sokeria
1 dl vettä

  1. Huuhtele pihlajanmarjat huolellisesti.
  2. Leikkaa aprikoosit suikaleiksi ja hienonna chili.
  3. Kuori ja hienonna myös sipuli ja valkosipulit.
  4. Lado kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee, noin puoli tuntia.
  5. Purkita chutney kuumana kuumennettuihin, puhtaisiin purkkeihin.

    Chutney sopii tarjottavaksi esimerkiksi itämaisten patojen kanssa.
Hiilijalanjälki
0.36 kg CO2 ekv
  • Energia 262 kcal/annos
  • Rasva 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 71 g
  • Sokerit 56.8 g
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Natrium 8.7 mg
  • Kalsium 61 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 44.5 mg