Ainesosat

  • 10 dl
    Pihlajanmarja
  • 1 1/2 dl
    Siirappi
  • 3 dl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 466 kcal/annos
  • C-vitamiini 120.6 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • Kalsium 89.3 mg
  • Natrium 27.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 7.4 g
  • Sokerit 109.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 134.1 g
  • Proteiini 1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g

Valmistusohje

1 l pihlajanmarjoja
1 ½ dl tummaa siirappia
3 dl hillosokeria

  1. Soseuta pihlajanmarjat.
  2. Lisää siirappi. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
  3. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
  4. Keitä hilloa 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
  5. Jäähdytä 20 minuuttia.

    Tölkitä puhtaisiin kuumennettuihin lasipurkkeihin.
    Tarjoa esimerkiksi suolaisten keksien ja juuston kanssa.
    Sopii myös liharuokien lisäkkeeksi.
Jaa sivu