Pihlajanmarjakakku

16 annosta

Valmistusohje

150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
2 tl vaniljasokeria
2 dl pihlajanmarjasosetta

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
  3. Se­koita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen pihla­janmarjasoseen kanssa.
  4. Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
  5. Paista 175°C:ssa noin 1 tunti.
Hiilijalanjälki
0.13 kg CO2 ekv
  • Energia 178 kcal/annos
  • C-vitamiini 12.3 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 84.3 mg
  • Natrium 138.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 11.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.8 g
  • Proteiini 2.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
  • Rasva 8.6 g