Valmistusohje

150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
2 tl vaniljasokeria
2 dl pihlajanmarjasosetta

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
  3. Se­koita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen pihla­janmarjasoseen kanssa.
  4. Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
  5. Paista 175°C:ssa noin 1 tunti.

Ainesosat

  • 150 g
    Voi
  • 2 dl
    Sokeri
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 3 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 200 g
    Pihlajanmarja
  • 2 tl
    Vanilliinisokeri
  • 1 tsp
    Inkivääri, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 178 kcal/annos
  • C-vitamiini 12.3 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 84.3 mg
  • Natrium 138.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 11.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.8 g
  • Proteiini 2.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
  • Rasva 8.6 g
Jaa sivu