Pihlajanmarjakakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Pihlajanmarjakakku.jpg
Pihlajanmarjakakku
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Marjat
- Syksy
Valmistusohje
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
2 tl vaniljasokeria
2 dl pihlajanmarjasosetta
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen pihlajanmarjasoseen kanssa.
- Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
- Paista 175°C:ssa noin 1 tunti.
0.13 kg CO2 ekv
- Energia 178 kcal/annos
- C-vitamiini 12.3 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 84.3 mg
- Natrium 138.3 mg
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Sokerit 11.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.8 g
- Proteiini 2.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
- Rasva 8.6 g
Pääraaka-aineet
-
150 gVoi
-
2 dlSokeri
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
3 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 tlLeivinjauhe
-
200 gPihlajanmarja
-
2 tlVanilliinisokeri
-
1 tspInkivääri, jauhettu