Pihlajanmarjalimppu

32 annosta

Valmistusohje

2 limppua

5 dl vettä
50 g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 tl kuminaa
1/2 dl sokeria
1 dl soseutettuja pihlajanmarjoja
4 dl ruisjauhoja
9 dl vehnäjauhoja
voiteluun siirappia ja vettä

  1. Sekoita lämpimään veteen hiiva, mausteet ja sose. Jos käytät makeaa pihlajanmarjasosetta, jätä sokeri pois.
  2. Alusta taikina ruis- ja veh­näjauhoilla melko napakaksi.
  3. Anna taikinan kohota.
  4. Leivo taikinasta kaksi limppua.
  5. Pistele kohonneet leivät ja paista 200°C:ssa vajaa tunti.
  6. Voitele kypsymisen aikana pari kertaa vesi-siirappiseoksella.
Hiilijalanjälki
0.04 kg CO2 ekv
  • Energia 90 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.1 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 7.6 mg
  • Natrium 37.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 1.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.6 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.4 g