Pihlajanmarjalimppu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Pihlajanmarjalimppu.jpg
Pihlajanmarjalimppu
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Suolainen leivonta
- Syksy
Valmistusohje
2 limppua
5 dl vettä
50 g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 tl kuminaa
1/2 dl sokeria
1 dl soseutettuja pihlajanmarjoja
4 dl ruisjauhoja
9 dl vehnäjauhoja
voiteluun siirappia ja vettä
- Sekoita lämpimään veteen hiiva, mausteet ja sose. Jos käytät makeaa pihlajanmarjasosetta, jätä sokeri pois.
- Alusta taikina ruis- ja vehnäjauhoilla melko napakaksi.
- Anna taikinan kohota.
- Leivo taikinasta kaksi limppua.
- Pistele kohonneet leivät ja paista 200°C:ssa vajaa tunti.
- Voitele kypsymisen aikana pari kertaa vesi-siirappiseoksella.
0.04 kg CO2 ekv
- Energia 90 kcal/annos
- C-vitamiini 3.1 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 7.6 mg
- Natrium 37.9 mg
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Sokerit 1.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.6 g
- Proteiini 2.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.4 g
Pääraaka-aineet
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
50 gHiiva
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 dlSokeri
-
100 gPihlajanmarja
-
4 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
9 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 tlKuminan siemenet