Piilotettujen kasvisten pasta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/12/marttaliitto_apetit_piilotettujen_kasvisten_pasta_vaaka_h.jpg
Piilotettujen kasvisten pasta
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Kasvis
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
250 g kirsikkatomaatteja
1 punainen paprika
1 kokonainen valkosipuli
1 punainen chili
1 pss (200 g) Apetit keittojuureksia
1 pss (200 g) Apetit sipulikuutioita
3 rkl Apetit rypsi-rapsiöljyä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
200 g pehmeää raejuustoa
400 g Täysjyväspagettia
puoli ruukkua basilikaa
parmesania tarjoiluun)
- Pese ja halkaise kirsikkatomaatit, paprika ja chili. Poista paprikan ja chilin siemenet. Leikkaa kokonaisesta valkosipulista hattu pois siten, että valkosipulin kynnet näkyvät.
- Laita kaikki kasvikset uunipellille. Pirskottele öljyä ja mausteet kasvisten päälle.
- Paahda kasviksia 225 °C uunissa noin 30 minuuttia.
- Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä. Säästä noin 2 dl keitinvettä.
- Soseuta paahdetut kasvikset sauvasekoittimella tai tehosekoittimella, lisää pehmeä raejuusto ja keitinvesi.
- Sekoita kastike pastan joukkoon. Viimeistele tuoreella basilikalla ja halutessasi parmesanilla.
Testattu Marttakeittiössä