Piilotettujen kasvisten pasta

4 annosta

Valmistusohje

250 g kirsikkatomaatteja
1 punainen paprika
1 kokonainen valkosipuli
1 punainen chili
1 pss (200 g) Apetit keittojuureksia
1 pss (200 g) Apetit sipulikuutioita
3 rkl Apetit rypsi-rapsiöljyä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
200 g pehmeää raejuustoa
400 g Täysjyväspagettia
puoli ruukkua basilikaa
parmesania tarjoiluun)

  1. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit, paprika ja chili. Poista paprikan ja chilin siemenet. Leikkaa kokonaisesta valkosipulista hattu pois siten, että valkosipulin kynnet näkyvät.
  2. Laita kaikki kasvikset uunipellille. Pirskottele öljyä ja mausteet kasvisten päälle.
  3. Paahda kasviksia 225 °C uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä. Säästä noin 2 dl keitinvettä.
  5. Soseuta paahdetut kasvikset sauvasekoittimella tai tehosekoittimella, lisää pehmeä raejuusto ja keitinvesi.
  6. Sekoita kastike pastan joukkoon. Viimeistele tuoreella basilikalla ja halutessasi parmesanilla.

Testattu Marttakeittiössä