Valmistusohje

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
2 rkl siirappia
1 dl sulatettua rasvaa
3 dl piimää

mausteita:
1 tl kanelia, ½ tl neilikkaa, ½ tl maustepippuria
tai
1 tl kanelia, 1 tl neilikkaa, 1 tl inkivääriä, 1 tl pomeranssinkuorta
(1 dl rusinoita)

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja mausta haluamallasi tavalla.
  2. Lisää siirappi, rasva ja piimä.
  3. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada takina vuokaan.
  5. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.

    Kumoa kakku jäähtyneenä.
  • Piimäkakku säilyy hyvin ja maustuu säilytyksen aikana. Kakun voi myös pakastaa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 168 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 5.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.3 g
  • Sokerit 15.5 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 115.2 mg
  • Kalsium 31 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 0.2 mg
Jaa sivu