Valmistusohje

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
2 rkl siirappia
1 dl sulatettua rasvaa
3 dl piimää

mausteita:
1 tl kanelia, ½ tl neilikkaa, ½ tl maustepippuria
tai
1 tl kanelia, 1 tl neilikkaa, 1 tl inkivääriä, 1 tl pomeranssinkuorta
(1 dl rusinoita)

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja mausta haluamallasi tavalla.
  2. Lisää siirappi, rasva ja piimä.
  3. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada takina vuokaan.
  5. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.

    Kumoa kakku jäähtyneenä.
  • Piimäkakku säilyy hyvin ja maustuu säilytyksen aikana. Kakun voi myös pakastaa.

Ainesosat

  • 4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 dl
    Sokeri
  • 1 tl
    Ruokasooda
  • 2 rkl
    Siirappi
  • 1 dl
    Kasviöljyvalmiste, juokseva, 80 %, tuotekeskiarvo
  • 3 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 1 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1 dl
    Rusina
  • 1/2 tsp
    Neilikka, jauhettu
  • 1/2 tl
    Maustepippuri, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 168 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 31 mg
  • Natrium 115.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Sokerit 15.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.3 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 5.4 g
Jaa sivu