Piimäkakku

Piimäkakku säilyy hyvin ja maustuu säilytyksen aikana. Kakun voi myös pakastaa.

16 annosta

Valmistusohje

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
2 rkl siirappia
1 dl sulatettua rasvaa
3 dl piimää

mausteita:
1 tl kanelia, ½ tl neilikkaa, ½ tl maustepippuria
tai
1 tl kanelia, 1 tl neilikkaa, 1 tl inkivääriä, 1 tl pomeranssinkuorta
(1 dl rusinoita)

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja mausta haluamallasi tavalla.
  2. Lisää siirappi, rasva ja piimä.
  3. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada takina vuokaan.
  5. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.
  6. Kumoa kakku jäähtyneenä.
  • Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.11 kg CO2 ekv
  • Energia 168 kcal/annos
  • Rasva 5.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.3 g
  • Sokerit 15.5 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 115.2 mg
  • Kalsium 31 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 0.2 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus