Piimävanukas

G

Valmistusohje

5 liivatelehteä (n. 8 g)
1 dl kuohu- tai vispikermaa
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl rasvatonta piimää

  1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
  2. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää sokeri sekä vaniljasokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut kerman joukkoon.
  3. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  4. Mittaa piimä kulhoon ja valuta kuuma kermaseos piimän joukkoon koko ajan sekoittaen.
  5. Jaa seos neljään annosmaljaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. Tarjoa esimerkiksi lakritsi-kuningatarhillokkeen kanssa.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Vinkki! Mikäli voit antaa vanukkaiden hyytyä seuraavaan päivään, riittää neljä liivatelehteä hyydyttämiseen.