Puheenjohtajan pikkupotut

G
10 annosta

Valmistusohje

n. 800 g uusia perunoita tai muita pieniä perunoita
2 rkl rypsiöljyä
150 g sinihomejuustoa
n. 200 g smetanaa
2 tl valkoviinietikkaa
2 rkl kuivattua sipulia
2 rkl silputtua ruohosipulia
Koristeluun kuivattua sipulia ja silputtua ruohosipulia

  1. Pese ja kuivaa perunat. Tee niiden pintaan ristiviillot ja lado uunipellille tai uunivuokaan. Pirskottele rypsiöljyllä.
  2. Paahda perunoita 200 asteessa noin 20–30 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
  3. Murenna sinihomejuusto haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon smetana, valkoviinietikka, kuivattu sipuli ja silputtu ruohosipuli.
  4. Purista kevyesti perunoiden sivuista, jotta ristileikkaus hieman aukeaa. Lusikoi kahden teelusikan avulla nokare täytettä jokaisen perunan päälle.
  5. Ripottele täytenokareen päälle lisää kuivattua sipulia ja silputtua ruohosipulia.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.47 kg CO2 ekv
  • Energia 208 kcal/annos
  • Rasva 13.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.3 g
  • Proteiini 6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.1 g
  • Sokerit 1.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 159.8 mg
  • Kalsium 126.3 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 11.8 mg