Valmistusohje

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 muna
1 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n.1 kg vehnäjauhoja
100 – 150 g margariinia tai voita

  1. Varaa kaikki aineet huoneenlämpöön.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
  3. Murenna hiiva taikinakulhoon.
  4. Lisää lämmin maito ja anna hiivan liueta maitoon.
  5. Lisää muna ja mausteet.
  6. Sekoita maitoon niin paljon jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Vatkaa seos kiiltäväksi.
  7. Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Jätä jauhoista vähän leivontaan ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa.
  8. Lisää taikinaan pehmennyt rasva ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  9. Peitä taikinakulho liinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Anna nousta noin kaksinkertaiseksi.
  10. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se sileäksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat tangoiksi. Paloittele tangot paloiksi ja pyörittele palaset pulliksi.
  11. Nosta pullat leivinpaperilla peitetylle pellille ja peitä leivinliinalla.
  12. Voitele kohonneet pullat munalla ja ripota pintaan hienoa sokeria.
  13. Paista pullia uunin toiseksi alimmalla kannatintasolla 225°C:ssa 8-10 minuuttia.

    Jäähdytä leivinliinalla peitettynä.

Ainesosat

  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 50 g
    Hiiva
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 rkl
    Kardemumma
  • 1000 g
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 125 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 132 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 21.4 mg
  • Natrium 86.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Sokerit 3.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.6 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Rasva 3.3 g

Katso video

Jaa sivu