Ainesosat

  • 300 g
    Pinaatti
  • 2 rkl
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 3 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 10 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 ripaus
    Suola, pöytäsuola
  • 1 pieni annos (1.0 g)
    Valkopippuri
  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, keitetty

Reseptin ravintosisältö

Energia 289 kcal/annos
  • C-vitamiini 47.7 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • Kalsium 403.4 mg
  • Natrium 258.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 12.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22 g
  • Proteiini 17 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.1 g
  • Rasva 16.3 g

Valmistusohje

300 g tuoretta tai pakastepinaattia
2 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
(hienonnettua ruohosipulia)
4 keitettyä, halkaistua munaa

  1. Kiehauta tuoreet pinaatinlehdet pienessä vesimäärässä, valuta vesi pois ja silppua veitsellä. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se ja valuta vesi pois.
  2. Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja anna kiehua hetken.
  3. Ota kattila levyltä, lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita samalla voimakkaasti.
  4. Laita kattila takaisin levylle, kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti.
  5. Keitä noin 10 minuuttia.
  6. Mausta.

    Tarjoa keitettyjen halkaistujen munanpuolikkaiden kanssa.
Jaa sivu