Valmistusohje

2 ruukullista salaattipinaattia
10-12 tuoretta herkkusientä
6-8 viipaletta amerikanpekonia
1/2 dl hiukan murskattuja mantelilastuja
4 dl varsiselleriä ohuina viipaleina

kastike:
1/2 tlk raejuustoa
1 dl rypsiöljyä
2 rkl vaaleaa dijon-sinappia
3 kevätsipulia silputtuna tai
1 pieni sipuli
2 rkl viinietikkaa
1 rkl sitruunamehua

  1. Paista pekoniviipaleet hyvin kuiviksi, anna jäähtyä ja murenna paloiksi.
  2. Revi isot ruukkupinaatinlehdet pariin kolmeen osaan, käytä pienet kokonaisina ja silppua joukkoon myös varsien yläosia.
  3. Viipaloi herkkusienet.
  4. Lado ainekset kerroksittain salaattikulhoon, säästä pinnalle pekoninpaloja ja mantelilastuja.
  5. Sekoita kastikkeet ainekset hyvin sekoittaen tai ravistaen.
  6. Kaada kastike päälle ja nostele aineksia hiukan, että kastike valuu väleihin.

Ainesosat

  • 200 g
    Pinaatti
  • 165 g
    Herkkusieni
  • 140 g
    Pekoni, rasvainen
  • 20 g
    Manteli
  • 4 dl
    Lehtiselleri
  • 100 g
    Raejuusto, rasvaa 1,5 %
  • 1 dl
    Rypsiöljy
  • 2 rkl
    Sinappi
  • 1 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 2 rkl
    Viinietikka
  • 1/6 dl
    Sitruunamehu

Reseptin ravintosisältö

Energia 418 kcal/annos
  • C-vitamiini 36.2 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 114.5 mg
  • Natrium 568.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Sokerit 3.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.8 g
  • Proteiini 12.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.5 g
  • Rasva 39.3 g
Jaa sivu