Piparjuuri-lohilevite
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/lohilevitenetti.jpg
Piparjuuri-lohilevite
Valmistusohje
100–150 g kylmäsavulohta
1 pieni punasipuli
200 g piparjuurituorejuustoa
½ dl tillisilppua
½ tl sitruunapippuria
½ tl sokeria
1 dl kermaviiliä
1 maustekurkku kuutioina
- Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi.
- Kuori ja silppua sipuli.
- Sekoita tuorejuustoon lohikuutiot, sipuli- ja tillisilppu ja mausteet.
- Lisää kermaviili ja kurkkukuutiot.
- Anna maustua hetki kylmässä.
Testattu Marttakeittiössä
1 kg CO2 ekv
- Energia 244 kcal/annos
- Rasva 20.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.9 g
- Proteiini 9.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.2 g
- Sokerit 4.9 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 840.7 mg
- Kalsium 102.6 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 5.8 mg
Pääraaka-aineet
-
100 gMaustekurkku, sokerisuolattu
-
100 gKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
1/2 tlSokeri
-
1/2 tlMustapippuri
-
3 rklTilli, tuore
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, cremebonjour/cantadou
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
125 gKirjolohifilee, kylmäsavustettu