Piparjuuri-lohilevite
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/lohilevitenetti.jpg
Valmistusohje
100–150 g kylmäsavulohta
1 pieni punasipuli
100 g piparjuurituorejuustoa
½ dl tillisilppua
½ tl sitruunapippuria
½ tl rouhittua viherpippuria
½ tl sokeria
2 dl kermaviiliä tai kuohukermaa
1 maustekurkku kuutioina
- Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi.
- Kuori ja silppua sipuli.
- Sekoita tuorejuustoon lohikuutiot, sipuli- ja tillisilppu ja mausteet.
- Lisää kermaviili tai vaahdotettu kerma ja kurkkukuutiot.
- Laita kannelliseen astiaan.
–
Jos levite joutuu seisomaan lämpimässä, käytä kermaviiliä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 14.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8 g
- Proteiini 9.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.8 g
- Sokerit 5 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 730.3 mg
- Kalsium 104 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 5.1 mg
Ainesosat
-
1/2 tlMustapippuri
-
100 gMaustekurkku, sokerisuolattu
-
2 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
1/2 tlSokeri
-
1/2 tlMustapippuri
-
3 rklTilli, tuore
-
100 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, cremebonjour/cantadou
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
125 gKirjolohifilee, kylmäsavustettu