Valmistusohje

250 g maitorahkaa
4 dl kermaviiliä
1 tl kirveliä
1/2-1 tl viherpippuria
2 tl roseepippuria
1/2 tl suolaa

  1. Sekoita keskenään maitorahka, kermaviili, kirveli, murskatut pippurit ja suola.
  2. Kaada massa joko suodatinpussilla vuorattuun kahvisuodattimeen tai sideharsolla vuorattuun siivilään.
  3. Aseta paino päälle. Sopivan painon saat, kun laitat vettä tukevaan muovipussiin ja suljet sen hyvin.
  4. Anna juuston maustua viileässä seuraavaan päivään.
  5. Kumoa valmis juusto tarjoiluvadille.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 125 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 6.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
  • Proteiini 9.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.4 g
  • Sokerit 6.2 g
  • Natrium 391.8 mg
  • Kalsium 199.9 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 1.8 mg
Jaa sivu