Valmistusohje

250 g maitorahkaa
4 dl kermaviiliä
1 tl kirveliä
1/2-1 tl viherpippuria
2 tl roseepippuria
1/2 tl suolaa

  1. Sekoita keskenään maitorahka, kermaviili, kirveli, murskatut pippurit ja suola.
  2. Kaada massa joko suodatinpussilla vuorattuun kahvisuodattimeen tai sideharsolla vuorattuun siivilään.
  3. Aseta paino päälle. Sopivan painon saat, kun laitat vettä tukevaan muovipussiin ja suljet sen hyvin.
  4. Anna juuston maustua viileässä seuraavaan päivään.
  5. Kumoa valmis juusto tarjoiluvadille.

Ainesosat

  • 250 g
    Rahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
  • 4 dl
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 1 tl
    Basilika, kuivattu
  • 1/3 tl
    Mustapippuri
  • 2 tl
    Mustapippuri
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 125 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.8 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 199.9 mg
  • Natrium 391.8 mg
  • Sokerit 6.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.4 g
  • Proteiini 9.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
  • Rasva 6.2 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu