Avainsanat:

Ainesosat

  • 200 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 3 dl
    Sokeri
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 6 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 3 dl
    Puolukka
  • 1/2 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1 rkl
    Tomusokeri
  • 1/2 dl
    Sokeri
  • 2 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 354 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.1 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 112.4 mg
  • Natrium 210.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Sokerit 27 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 52.1 g
  • Proteiini 4.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
  • Rasva 14.8 g

Valmistusohje

Täyte
3 dl puolukoita
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
½ tl kanelia

Taikina
200 g margariinia
3 dl sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Pinnalle
tomusokeria

  1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan.
  4. Sekoita puolukat, sokerit ja kaneli keskenään.
  5. Voitele ja jauhota vuoka (halk. n. 27 cm) ja painele 1/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
  6. Levitä päälle puolet puolukkaseoksesta.
  7. Levitä tasoittelematta päälle taikinaa ja sen päälle loput puolukat.
  8. Pinnalle tulee loppu taikina, pinta saa jäädä rosoiseksi.
  9. Paista torttua 175-asteisessa uunissa noin tunti.
  10. Irrota torttu vuoasta ja tarjoa lisänä nokare kermavaahtoa tai lusikallinen vaniljajäätelöä.
Jaa sivu