Pistaasicookiet

80 annosta

Valmistusohje

80 kpl

200 g voita (L)
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl pistaaseja rouhittuna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
koristeeksi
2 dl pistaaseja rouhittuna

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  2. Rouhi pistaasit ja lisää taikinaan.
  3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
  4. Sekoita taikinaan.
  5. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä kahdeksi noin puolen metrin tangoksi.
  6. Nosta tangot jääkaappiin jähmettymään.
  7. Rouhi tällä välin koristeeksi tulevat pistaasit.
  8. Leikkaa taikinatangoista ohuita viipaleita ja nostele pellille leivinpaperin päälle.
  9. Painele viipaleet pikkuleiviksi ja koristele pistaasirouheella.
  10. Paista uunissa 200°C:ssa  noin seitsemän minuuttia.
Hiilijalanjälki
0.03 kg CO2 ekv
  • Energia 64 kcal/annos
  • Rasva 3.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 1.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.2 g
  • Sokerit 3.5 g
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Natrium 40.4 mg
  • Kalsium 19.4 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg