Ainesosat

  • 5 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 200 g
    Voi
  • 2 dl
    Sokeri
  • 1 dl
    Sokeri
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 dl
    Pähkinä, pistaasipähkinä
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 2 tl
    Vanilliinisokeri
  • 2 dl
    Pähkinä, pistaasipähkinä

Reseptin ravintosisältö

Energia 64 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 19.4 mg
  • Natrium 40.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Sokerit 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.2 g
  • Proteiini 1.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Rasva 3.6 g

Valmistusohje

80 kpl

200 g voita (L)
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl pistaaseja rouhittuna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
koristeeksi
2 dl pistaaseja rouhittuna

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  2. Rouhi pistaasit ja lisää taikinaan.
  3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
  4. Sekoita taikinaan.
  5. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä kahdeksi noin puolen metrin tangoksi.
  6. Nosta tangot jääkaappiin jähmettymään.
  7. Rouhi tällä välin koristeeksi tulevat pistaasit.
  8. Leikkaa taikinatangoista ohuita viipaleita ja nostele pellille leivinpaperin päälle.
  9. Painele viipaleet pikkuleiviksi ja koristele pistaasirouheella.
  10. Paista uunissa 200°C:ssa  noin seitsemän minuuttia.
Jaa sivu