Valmistusohje

8 kpl

2 ½ dl vettä
½ tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl öljyä
1 pussi kuivahiivaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

  1. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (42°C) ja kaada kulhoon.
  2. Lisää veteen suola, sokeri ja öljy.
  3. Sekoita keskenään jauhot ja hiiva.
  4. Lisää seos nesteeseen vähitellen.
  5. Alusta taikina kimmoisaksi.
  6. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.
  7. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahdeksaan osaan.
  8. Pyörittele palat palloiksi ja taputtele palat ohuiksi, läpimitaltaan 15 cm, leiviksi.
  9. Nosta leivät pellille leivinpaperin päälle nousemaan.
  10. Paista hyvin kohonneita leipiä 7–8 minuuttia 250°C:ssa.

    Anna leipien jäähtyä liinan alla.
    Valmista mieleisesi täyte esim. jauhelihasta, broilerista, kasviksista tai kalasta.

Ainesosat

  • 2 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Sokeri
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 50 g
    Hiiva
  • 2 dl
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho
  • 4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea

Reseptin ravintosisältö

Energia 190 kcal/annos
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 9 mg
  • Natrium 147.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.2 g
  • Proteiini 5.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 4.2 g
Jaa sivu