Pitaleivät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Pitaleivat.jpg
-
Avainsanat:
- Junnukokki (lapsille)
- Leivonnaiset suolaiset
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
8 kpl
2 ½ dl vettä
½ tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl öljyä
1 pussi kuivahiivaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
- Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (42°C) ja kaada kulhoon.
- Lisää veteen suola, sokeri ja öljy.
- Sekoita keskenään jauhot ja hiiva.
- Lisää seos nesteeseen vähitellen.
- Alusta taikina kimmoisaksi.
- Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahdeksaan osaan.
- Pyörittele palat palloiksi ja taputtele palat ohuiksi, läpimitaltaan 15 cm, leiviksi.
- Nosta leivät pellille leivinpaperin päälle nousemaan.
- Paista hyvin kohonneita leipiä 7–8 minuuttia 250°C:ssa.
–
Anna leipien jäähtyä liinan alla.
Valmista mieleisesi täyte esim. jauhelihasta, broilerista, kasviksista tai kalasta.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rauta 1.1 mg
- Kalsium 9 mg
- Natrium 147.6 mg
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Sokerit 0.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.2 g
- Proteiini 5.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Rasva 4.2 g
Ainesosat
-
2 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlSokeri
-
2 rklRypsiöljy
-
50 gHiiva
-
2 dlJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
4 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus