Pitsapannari

8 annosta

Valmistusohje

4 dl maitoa
1 kananmuna
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
3 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
(½ dl leseitä)
2 rkl öljyä

Täyte:
pala purjoa
¼ paprikaa
75 g kinkkua
1 tomaattia
1 tl oreganoa

Pinnalle: ½ dl juustoraastetta
Vuoan voiteluun: rypsiöljy/juokseva margariinia

  1. Pane uuni kuumenemaan 200°C:seen.
  2. Voitele pyöreä (halkaisijaltaan 26–28 cm) piirakkavuoka.
  3. Sekoita taikinan aineet keskenään kulhossa.
  4. Valmista täyte: Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo ohuiksi puolirenkaiksi.
  5. Pese, halkaise ja poista siemenet paprikasta.
  6. Leikkaa pala paprikaa, kinkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi.
  7. Kaada taikina vuokaan, ripottele täytteen aineet päälle ja lopuksi pinnalle juustoraastetta.
  8. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

    Nauti raikkaan salaatin kera.

Katso video

Hiilijalanjälki
0.31 kg CO2 ekv
  • Energia 205 kcal/annos
  • Rasva 8.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 9.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.5 g
  • Sokerit 3.6 g
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Natrium 269.2 mg
  • Kalsium 100 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 14.8 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus