Valmistusohje

4 dl maitoa
1 kananmuna
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
3 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
(½ dl leseitä)
2 rkl öljyä

Täyte:
pala purjoa
¼ paprikaa
75 g kinkkua
1 tomaattia
1 tl oreganoa

Pinnalle: ½ dl juustoraastetta
Vuoan voiteluun: rypsiöljy/juokseva margariinia

  1. Pane uuni kuumenemaan 200°C:seen.
  2. Voitele pyöreä (halkaisijaltaan 26–28 cm) piirakkavuoka.
  3. Sekoita taikinan aineet keskenään kulhossa.
  4. Valmista täyte: Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo ohuiksi puolirenkaiksi.
  5. Pese, halkaise ja poista siemenet paprikasta.
  6. Leikkaa pala paprikaa, kinkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi.
  7. Kaada taikina vuokaan, ripottele täytteen aineet päälle ja lopuksi pinnalle juustoraastetta.
  8. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

    Nauti raikkaan salaatin kera.

Ainesosat

  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 4 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 tl
    Paprika
  • 3 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 dl
    Lese, kauralese
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 75 g
    Purjosipuli
  • 42 g
    Paprika, punainen
  • 75 g
    Kokolihaleikkele, kinkkuleikkele, vähärasvainen, rasvaa 3,1%
  • 125 g
    Tomaatti
  • 1 tl
    Oregano, kuivattu
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 20 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima

Reseptin ravintosisältö

Energia 205 kcal/annos
  • C-vitamiini 14.8 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 100 mg
  • Natrium 269.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 3.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.5 g
  • Proteiini 9.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 8.4 g

Katso video

Jaa sivu