Pizzataskut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/05/metsa_talvi10.jpg
Pizzataskut
Pizzatasku on helposti käsin syötävä ja herkullinen vaihtoehto retkievääksi
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Retkiruoka
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
4 isoa taskua
Pizzataikina
2 tl kuivahiivaa
2 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja
Täytteet
0,5 prk (á 400 g) valmista pizzakastiketta
1 pss (150 g) kasviproteiinisuikaleita tai kinkkusuikaleita
1 pss (150 g) juustoraastetta
1 prk (227 g/140 g) ananaspaloja
öljyä paistamiseen
Työvälineet retkelle: ruokalusikka, paistinpannu, paistinlasta
- Kotona: Liota hiiva 42-asteiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhoja taikinaan, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan levätä hetki leivinliinan alla.
- Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä leivinpaperin kokoiseksi levyksi. Jaa taikina neljään osaan. Pakkaa taikinalevyt mukaan esimerkiksi leivinpaperien väliin, niin etteivät ne tartu toisiinsa.
- Varaa täytteen ainekset ja työvälineet mukaan retkelle.
- Retkellä: Levitä pizzakastiketta taikinalevyille. Jätä reunoille paljasta taikinaa, jotta se liimautuu tiiviimmin kiinni.
- Levitä kunkin taikinalevyn toiselle puolikkaalle suikaleita, juustoa ja ananasta.
- Taita taikinalevyt kahtia ja painele reunat tiiviisti kiinni.
- Kuumenna paistinpannussa öljyä ja paista pizzataskuja molemmin puolin noin 5 minuuttia nuotiolla tai retkikeittimellä.
- Nauti pizzatasku käsin
Testattu Marttakeittiössä
Vinkki! Helpota retkeä ja valmista pizzataskut valmiista pizzataikinasta. Kauppojen kylmähyllyssä on pakkauksia, jotka sisältävät valmiin taikinan ja kastikkeen. Yhdestä pakkauksesta saa neljä isoa taskua.
Hiilijalanjälki / annos
1.1 kg CO2 ekv
Ravintosisältö / annos
- Energia 593 kcal
- Rasva 23.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.8 g
- Proteiini 24.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 71.9 g
- Sokerit 6.8 g
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Natrium 800.1 mg
- Kalsium 381.1 mg
- Rauta 4.6 mg
- C-vitamiini 9.7 mg
Pääraaka-aineet
-
140 gAnanas, omassa liemessään
-
150 gJuusto, tuotekeskiarvo
-
150 gKokolihaleikkele, saunapalvikinkku, rasvaa 6 %
-
200 gTomaattimurska
-
325 gVehnäjauho, valkoinen
-
50 gRypsiöljy
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
200 gVesi, vesijohtovesi
-
25 gHiiva